вівторок, 21 травня 2024 р.

Співпрацю між владою та громадськістю - посилять на Рівненщині

Форум «Дієві та впливові 2.0», який відбувся у Рівному, став  платформою для дискусій, воркшопів та пошуку рішень у форматі світового кафе.

Понад 80 учасників заходу разом працювали над тим, як влада, громадський сектор та бізнес можуть взаємодіяти між собою. Участь у Форумі також взяли представники з громад Рівненщини – Березнівська, Сарненська, Гощанська, Радивилівська, Корецька, Степанська та інші. 

Під час панельної дискусії «Як будувати відкриту співпрацю між владою та громадськістю, або чому без цього не зможуть розвиватися громади»  домовились влаштувати ярмарок проєктів, які стосуватимуться покращення співробітництва між громадськістю, владою та тергромадами. Начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль наголосив – «На Рівненщині влада і громадський сектор – точно не вороги. Ми підсилюємо один одного, і це відчувається.»

Дві панельні дискусії були наповнені конструктивними діалогами участь в яких взяли Олександр Коваль, Ольга Кашевська, Михайло Шелеп, Ірина Швець, Тарас Комаренко, Надія Гладкевич, Артем Коновалов та Іванна Шуба, які відкрито обмінювалися думками. 

Воркшопи в рамках Форуму були спрямовані на посилення власної відповідальності. 

Лідерство та команда громадських організацій — спікер Юрій Лазаревич, голова благодійної організації Мережа 100 відсотків життя Рівне – поділився власним досвідом роботи у громадському секторі, та презентував успішні практики у роботі з колективом та спільнотами.

Стратегія та політики для спроможності громадських організацій — спікер Артем Коновалов, національний експерт з питань розвитку організацій громадянського суспільства та міжсекторальних партнерств.

Як ідентифікувати вигорання та де шукати натхнення — спікерка психологиня Олена Ярмолюк ГО «Центр Інтеграції».

На світовому кафе напрацювали  рекомендації для внесення змін до Обласної програми розвитку громадянського суспільства в Рівненській області на період 2022-2026 років. 

А як приємний подарунок учасники отримали футболки з зображенням кота Інжира від художниці Олени Павлової  та еко сумки, які завжди нагадуватимуть, що діяти потрібно відповідально.

Наприкінці Форуму  відбулося підписання Меморандуму про співпрацю організацій громадянського суспільства Рівненщини. Це крок на шляху до покращення взаємодії між трьома секторами нашого суспільства.

Організатори дякують усім, хто долучився до цього заходу. Спільними зусиллями ми вдосконалюємося, щоб будувати сильніші та успішніші громади!

Форум організувала команда РОО ВГО Громадянська мережа «ОПОРА» за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Швидко та ефективно - у Гощі працює мобільна бригада амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Мобільна бригада Гощанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини провела швидкі тести на глюкозу та холестерин у працівників Гощ...

Популярні публікації