середа, 31 липня 2024 р.

Соцпрацівники з громад Рівненщини обговорили гострі питання підтримки ветеранів та їх родин

Майже 80 фахівців сфери соціального захисту взяли участь в онлайн-тренінгу, який організував Обласний центр соціальних служб. Теми, які обговорювали, пов'язані з питаннями загиблих чи померлих воїнами, ветеранами, їхніми родинами, рідними військовополонених та зниклих безвісти.

вівторок, 30 липня 2024 р.

Володимир Зеленський з робочим візитом відвідав Рівненщину

На Рівненщині відбулося обласне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. 

Захід відбувся у змішаному форматі за участю Президента України Володимира Зеленського, Премʼєр-міністра Дениса Шмигаля, представників Рівненської ОВА, територіальних громад, а також профільних міністерств і відомств. 

День здоров’я відбувся у Гощанській громаді

Напередодні Дня медичного працівника, в Гощанській громаді  колектив КНП «Гощанський ЦПМСД» організував особливий захід для мешканців – День здоров’я.

неділя, 28 липня 2024 р.

Відкриття STEM-майстерні в Демидівському ліцеї: нові можливості для учнів

В опорному закладі Демидівський ліцей за підтримки UNDP Ukraine / ПРООН в Україні та співпраці Демидівської селищної ради, ГО «Центр розвитку та змін» відбулося урочисте відкриття нової STEM-майстерні, яка стала справжнім осередком інновацій та технологічного розвитку для учнів. Ця подія не лише збагатила навчальний процес, але й відкрила перед дітьми безліч нових можливостей для саморозвитку та практичної реалізації своїх знань.

пʼятниця, 26 липня 2024 р.

Ради ВПО у громадах Рівненщини продовжують свою діяльність

Радивилів

Новою очільницею координаційної ради з питань ВПО у Радивилівській громаді стала переселенка з Донецька Олена Лілова. Жінка - приватна підприємиця, в Радивилові уже понад два роки, майже з перших днів повномасштабної війни. 

Волонтери з Австрії та Нової Зеландії навчають англійської у Привільному

Волонтери з Австрії та Нової Зеландії навчають англійської у Привільному.

Днями відбулось перше заняття з вивчення англійської мови для працівників апарату Привільненської громади з іноземними волонтерами. Заняття проходять у вигляді цікавих вправ на вимову та написання слів, що вивчаються. Веселі діалоги та навчальні ігри сприять дружній атмосфері.

середа, 24 липня 2024 р.

Відбулися позачергові загальні збори Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України - відео


Відбулися позачергові загальні збори Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України в онлайн форматі. На порядок денний винесли актуальні питання про необхідність змін в Бюджетному кодексі України. Участь у засіданні взяли усі члени регіонального відділення, збори відкрив голова регіонального відділення  Микола Карапетян. 
Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан під час свого виступу наголосив на необхідності збереження в доходах місцевих бюджетів 64% ПДФО, збереження в громадах реверсної дотації без вилучення, відмінності між «військовим» і «силовим» ПДФО та необхідності його повернення до бюджетів громад. 
ВІДЕО

вівторок, 23 липня 2024 р.

«КолоАрт»: у Березнівський громаді стартував проєкт від Українського жіночого фонду


Творчість як шлях до зцілення. У Березнівській громаді пройшов перший арттерапевтичний захід для жінок, які постраждали від війни. Проєкт реалізується ГО «Центр ініціатив Віадук» за підтримки Українського жіночого фонду.

Як зазначає координаторка Березнівської групи, голова ГО «Березнівська БРАМА» Юлія Іванюк, мистецтво – це мова душі, яка дає можливість виразити те, що важко сказати словами, і тут не потрібно бути великою майстринею, головне сам процес.

пʼятниця, 19 липня 2024 р.

Сарни та італійське місто Кадораго налагоджують партнерство

18 липня 2024 року відбулася двостороння онлайн-зустріч представників Сарненської міської громади  та муніципалітету Кадораго (Італія).

До зустрічі долучилися представники муніципалітетів Сарни та Кадораго, Ради європейських муніципалітетів і регіонів CEMR, Асоціації міст України.

Руслан Серпенінов, Сарненський міський голова, розповів про очолювану громаду, до складу якої входить місто Сарни, 35 сільських населених пунктів та 11 старостинських округів. Наразі тут проживає 65 963 людини, у тому числі 1285 внутрішньо переміщених осіб.

В Демидівській громаді молодь розвиває волонтерський рух

В Україні волонтерський рух завжди був популярним серед різних суспільних верств, особливо в молодіжному середовищі. Волонтерська діяльність стала важливою складовою суспільного розвитку в період війни, основою розбудови громадянського суспільства, а участь у ній молоді є надзвичайно важливою. 

четвер, 18 липня 2024 р.

«Зелена кімната» для роботи правоохоронців з дітьми з’явилася у Дубно

У Дубенській громаді відбулося відкриття «Зеленої кімнати», спрямованої на реалізацію правоохоронними органами Дубенської територіальної громади системи заходів для забезпечення прав і свобод дитини через створення сучасних умов та впровадження європейських стандартів у спілкуванні офіцерів поліції з дитиною.  Її створено Дубенським відділом поліції ГУНП в Рівненській області за сприяння та фінансової підтримки Дубенської міської ради. 

середа, 17 липня 2024 р.

Здолбунівська та Гощанська громади стали учасниками «Академії міжнародної співпраці та проєктного менеджменту»


Здолбунівська та Гощанська громади – серед  15 тергромад України, відібраних для участі в «Академії міжнародної співпраці та проєктного менеджменту Cities4Сities».

Загалом у відборі брали участь 118 громад України. 

вівторок, 16 липня 2024 р.

На Рівненщині стартував проєкт «Жити чекаючи»

«Жити чекаючи» - проєкт підтримки родин безвісти зниклих, який вже стартував у чотирьох громадах Рівненської області - Гощанській, Костопільській, Вараській та Рівненській. У кожній громаді насправді вже є активні члени родин, які були активними до сьогодні. Вони перенаправляли інші родини, ділились досвідом і просто слухали. Проєкт допоможе об'єднати ці зусилля, привезти в громади необхідних спеціалістів, створити картування та підсилити місцеві органи самоврядування. 

четвер, 11 липня 2024 р.

Активна молодь Сарненської громади продовжує здобувати нові знання - відео


Сьогодні міський голова Руслан Серпенінов перед початком засідання виконавчого комітету вручив сертифікати про закінчення навчання молодим та активним жителям Сарненської громади. Серед них мешканці Сарн, Сваринь, Городця, Костянтинівки, Білятич та інших. 
Завдяки участі громади у проєкті USAID «ГОВЕРЛА» вдалось реалізувати дві проєктні молодіжні ініціативи - «Стажування молоді в ОМС» та триденне навчання за базовою програмою «Молодіжний працівник». 
Також представили керівника нового комунального закладу «Сарненський молодіжний центр» Сарненської міської - ДЕНИСА ВАКУЛКА. До слова, Центр вже на шляху реалізації амбітних проєктів, які залучать до громади іноземні інвестиції.  Денис Вакулко поділився планами роботи на майбутнє.  
ВІДЕО

середа, 10 липня 2024 р.

Співпраця задля реалізації важливих гуманітарних проєктів

Відбулася робоча зустріч Дубенського міського голови Василя Антонюка з  президентом благодійної місії «Добрий самарянин» Володимиром Федчуком зі США. Пан Володимир є уродженцем міста Дубно, який уже понад тридцять років мешкає у Сполучених Штатах, але його серце завжди буде поруч з Батьківщиною. І у складні для нашої країни часи чоловік активно займається благодійною діяльністю на підтримку України.

вівторок, 9 липня 2024 р.

Гуманітарну політику в громадах Рівненщини в умовах воєнного стану – обговорили сьогодні у Рівному

У Рівному сьогодні відбувся круглий стіл-практикум «Гуманітарна політика в громадах в умовах воєнного стану» спрямований на інформування органів місцевого самоврядування щодо особливостей роботи та можливостей освітньої сфери та роботи з молоддю, які виникли в сучасних умовах.

понеділок, 8 липня 2024 р.

Рівне готується до зими - встановлюють когенераційні установки - відео


Рівному, Здолбунові та Дубні тривають роботи щодо встановлення  когенераційних установок. 9 одиниць такого обладнання торік передали у межах співпраці Мінвідновлення, Рівненської ОДА та проєкту USAID з енергетичної безпеки.
Тож нині у Рівному тривають роботи щодо введення в експлуатацію трьох установок потужністю 1067 кВт та 530 кВт.  На одному з таких об’єктів ми побували в рамках Всеукраїнського прес-туру, який організували Рівненське регіональне відділення Асоціації міст України у співпраці з Харківським прес-клубом.  
Відео. 

середа, 3 липня 2024 р.

Діти з Радивилівської громади відправились на оздоровлення до Польщі

За сприяння Радивилівського міського голови Миколи Карапетяна та  в співпраці з містом-побратимом Нове Республіки Польща, 18 дітей громади перебуватимуть на тижневому відпочинку за кордоном. 

понеділок, 1 липня 2024 р.

В Острозі підсумували молодіжні проєкти в рамках освітньої програми UPSHIFT - відео


У червні в Острозі відбувся підсумковий молодіжний Форум освітньої програми UPSHIFT. Участь у заході взяли імплементуючі  партнери програми ГО «Будуємо України разом», учасники програми а це молодь 14 -24 роки, а також ментори, які супроводжували команди під час реалізації молодіжних ініціатив.  Нагадаємо, освітня програма на Рівненщині стартувала у серпні 2023 року,  тоді відбулося перше навчання для менторів, а вже у вересні програма стартувала для молоді.  
ВІДЕО

Головна

Швидко та ефективно - у Гощі працює мобільна бригада амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Мобільна бригада Гощанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини провела швидкі тести на глюкозу та холестерин у працівників Гощ...

Популярні публікації