вівторок, 30 липня 2024 р.

Володимир Зеленський з робочим візитом відвідав Рівненщину

На Рівненщині відбулося обласне засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. 

Захід відбувся у змішаному форматі за участю Президента України Володимира Зеленського, Премʼєр-міністра Дениса Шмигаля, представників Рівненської ОВА, територіальних громад, а також профільних міністерств і відомств. 

Ключовими темами засідання стали підготовка до опалювального сезону, альтернативні джерела енергії, міжнародна територіальна співпраця, створення безпечних умов у регіоні, зокрема у закладах освіти. 

Президент України Володимир Зеленський, який прибув на Рівненщину з робочою поїздкою, окреслив основні точки, що актуальні для регіону.

Глава держави наголосив на тому, що необхідно захищати енергообʼєкти системами ППО, насамперед поблизу лінії фронту та вздовж державного кордону з росією та білоруссю. 

«Завдяки нашій роботі з партнерами ми збільшуємо кількість Петріотів та інших систем. Тому ми будемо продовжувати працювати в цьому напрямі. І в серпні, вересні та жовтні будуть відповідні системи у нашій державі», – сказав Президент.

Володимир Зеленський також привітав пропозицію представників місцевої влади щодо розширення програми безвідсоткового кредитування для встановлення альтернативних джерел енергії на об’єкти соціальної інфраструктури. 

У Рівненській області активно встановлюють додаткові генерувальні потужності. Як повідомила заступниця голови ОДА Людмила Шатковська, наразі на теплопостачальних та промислових підприємствах працює 17 таких установок. Ще майже 1200 будинків в області забезпечені сонячними панелями. 

Також Глава держави звернув увагу на те, що в регіоні триває робота над створенням реабілітаційного центру для військових та ветеранів. Він має повноцінно запрацювати вже до кінця 2025 року. 

Однією з ключових тем обговорення стало забезпечення шкіл області укриттями та бомбосховищами.

Зокрема, голова Березнівської громади Руслан Пилипчук звернув увагу на невідповідність рекомендацій МОН та ДСНС щодо облаштування найпростіших укриттів, у тому числі для освітніх закладів.

Президент доручив Уряду впродовж тижня опрацювати та узгодити спільні алгоритми навчання та допомогти регіонам в побудові укриттів. Він наголосив, що у питанні безпеки дітей не може бути різних позицій.

Під час засідання очільники та представники громад, традиційно, могли поставити питання до представників Уряду та профільних відомств щодо ситуацій, які виникають у конкретних районах і населених пунктах.

Начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль  зауважив, що такі зустрічі Конгресу — важливий майданчик для співпраці.

«Ми вкотре переконалися в тому, що Конгрес створений для вертикальної і горизонтальної комунікації між державними органами влади, органами місцевого самоврядування і з вищим керівництвом країни. Сьогодні ми маємо унікальну можливість поспілкуватися напряму і поставити питання, які хвилюють нас та отримати роз’яснення з усіх проблемних моментів», — заявив очільник області.

За матеріалами Рівненської ОВА


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Швидко та ефективно - у Гощі працює мобільна бригада амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Мобільна бригада Гощанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини провела швидкі тести на глюкозу та холестерин у працівників Гощ...

Популярні публікації