вівторок, 23 липня 2024 р.

«КолоАрт»: у Березнівський громаді стартував проєкт від Українського жіночого фонду


Творчість як шлях до зцілення. У Березнівській громаді пройшов перший арттерапевтичний захід для жінок, які постраждали від війни. Проєкт реалізується ГО «Центр ініціатив Віадук» за підтримки Українського жіночого фонду.

Як зазначає координаторка Березнівської групи, голова ГО «Березнівська БРАМА» Юлія Іванюк, мистецтво – це мова душі, яка дає можливість виразити те, що важко сказати словами, і тут не потрібно бути великою майстринею, головне сам процес.

Арттерапія створює безпечний простір, де жінки можуть вільно творити, досліджувати свої емоції та знаходити підтримку. Захід мав на меті допомогти жінкам у процесі емоційного відновлення та спілкування в дружньому колі. Під час арттерапії учасниці створювали картини в техніці Ебру. Ця техніка не потребує спеціальних навичок і дозволяє виразити себе через вільний процес творення та отримати імпровізований творчий результат.

«Це був дуже емоційний досвід. Малюнок допоміг мені виразити і побачити те, що я не можу описати словами», - поділилася одна з учасниць.

Проект «КолоАрт» є важливим кроком на шляху до емоційного відновлення та психологічної підтримки жінок, які цього потребують.

Упродовж проєкту у трьох громадах: Рівненській, Березнівській та Корецькій, будуть організовані різнопланові заняття – вишивкотерапія, казкотерапія, ебру, акварельний живопис, кінцугі, витинанка, валяння, крапкографія тощо. Одна з важливих складових проєкту - робота над спільним «Альбомом пам’яті» про загиблих Героїв. Процес його створення є частиною інноваційної авторської методології у роботі з постраждалими, які використовує у своїй роботі членкиня команди психологиня, письменниця Олена Медведєва.

Проєкт «КолоАрт»  реалізовується Громадською організацією «Центр ініціатив «Віадук» у трьох громадах Рівненщини – Рівне, Березне та Корець, у співпраці з іншими жіночими громадськими організаціями - «Центр креативу», «Березнівська Брама» та Простір жіночих можливостей «АктивнаЯ».

Ця стаття стала можливою завдяки підтримці Українського Жіночого Фонду. Відповідальність за зміст інформації несе Громадська організація «Центр ініціатив «Віадук». Інформація, що представлена у статті, не завжди відображає погляди УЖФ. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Швидко та ефективно - у Гощі працює мобільна бригада амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Мобільна бригада Гощанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини провела швидкі тести на глюкозу та холестерин у працівників Гощ...

Популярні публікації