пʼятниця, 26 липня 2024 р.

Ради ВПО у громадах Рівненщини продовжують свою діяльність

Радивилів

Новою очільницею координаційної ради з питань ВПО у Радивилівській громаді стала переселенка з Донецька Олена Лілова. Жінка - приватна підприємиця, в Радивилові уже понад два роки, майже з перших днів повномасштабної війни. 

Олена Олександрівна допомагатиме постраждалим від війни інтегруватись в нових умовах проживання та мати повноцінні можливості для самореалізації. 

Заступник міського голови Олександр Пастух  зазначив, що на новообрану очільницю Координаційної ради покладатиметься завдання адвокації потреб та запитів громадян у статусі ВПО, та, насамперед, їх залучення до ресурсної участі в житті громади, до ініціатив у питаннях соціально- економічного розвитку. 

Координаційна рада має стати дієвим інструментом впровадження тих чи інших планів та перспектив . Особливо, якщо це стосується реалізації державних програм для постраждалих від війни, а також участі в залученні грантів для ВПО від міжнародних донорів.

Березне

23 липня 2024 року у Березнівській міській раді відбулося друге засідання Ради з питань ВПО при Березнівській міській раді в оновленому складі.

Зокрема на порядок денний винесено та розглянуто 4 питання:

  • Схвалення Стратегічного плану Ради з питань ВПО при Березнівській міській раді
  • Реалізація проєкту «Підсилення голосу жінок вразливих груп населення Березнівськоі міської територіальної громади»
  • Аналітична інформація щодо кількості ВПО, місць тимчасового проживання тощо
  • Співпраця міської ради з Березнівською районної організацією Товариства Червоного Хреста України щодо видачі гуманітарної допомоги у І півріччі 2024 року для ВПО, які знайшли прихисток на теренах Березнівської громади.

Підготовлено за матеріалами громад

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Швидко та ефективно - у Гощі працює мобільна бригада амбулаторії загальної практики сімейної медицини

Мобільна бригада Гощанської амбулаторії загальної практики сімейної медицини провела швидкі тести на глюкозу та холестерин у працівників Гощ...

Популярні публікації