четвер, 27 лютого 2020 р.

5 Топ-проектів, що сприятимуть економічному розвитку Рівненщини


Напередодні у Рівненській ОДА під час  засідання Ради розвитку громад та територій  присутнім представили інвестиційні пріоритети Стратегії розвитку Рівненської області на період до 2027 року.
Заступник голови ОДА Сергій Гемберг  презентував потенційно успішні для розвитку Рівненщини проєкти-магніти.   "Це об'єкти, що здатні притягувати інвестиції, туристів, можуть стати драйверами розвитку та реалізації інновацій, відіграватимуть суттєву роль у наповненні бюджету. Це стратегічні проєкти”, – зауважив Сергій Гемберг

Мультифункціональна  арена на вулиці Макарова у Рівному. Універсальний комплекс на 3500 глядацьких місць – масштабний інфраструктурний об’єкт. Даний комплекс буде приваблювати спортивну і креативну індустрію, є великим промоційним об’єктом для області. Тут можна буде  проводити заходи та події регіонального, державного та міжнародного рівня – бізнесові, культурно-розважальні та спортивні. Це дозволить організовувати на високому рівні різноманітні події: саміти, форуми, симпозіуми, виставки, фестивалі, концерти, чемпіонати. Також на базі комплексу планується спорудження потужної інфраструктури для розвитку бізнесу – коворкінги, ХАБи, на основі яких створюватимуться інноваційні продукти -  наголосив Сергій Гемберг.
Міжнародний аеропорт «Рівне» - знову стає привабливим об’єктом. На сьогодні летовище виконує лише чартерні рейси, однак планується повномасштабний розвиток через залучення інвесторів та концесіонера. Зараз наш аеропорт потрапив в пілотний проєкт щодо підготовки технічного завдання для пошуку інвестора. 
Розвиток туристичної галузі, зокрема  - туристичний комплекс «Дубенський замок» та «Тараканівський форт».  Це унікальний історико-культурний комплекс, що має у своєму складі понад 20 туристичних об’єктів – замки, палаци, фортеці та музеї. Також він має вдале логістичне розташування. Головні завдання проєкту – розвиток туристичної галузі та культури області, промоція регіону та додаткові надходження до обласного бюджету.
Науково-інноваційний парк «INN CITY» на базі НУВГП. Метою проєкту є створення нових інноваційних, високотехнологічних підприємств з робочими місцями та високою доданою вартістю. Зараз проєктна документація у процесі підготовки. Науково-інноваційний парк у процесі подачі документів на реєстрацію.
Регіональний медичний онкоцентр. Головні завдання проєкту – надання високотехнологічної спеціалізованої медичної допомоги населенню Рівненської, Волинської, Хмельницької, Тернопільської, Житомирської, західної частини Вінницької, східної частини Чернівецької областей. Добудова ІІІ черги майнового комплексу, введення модульного корпусу.
Під час засідання Ради розвитку громад та територій голова ОДА Віталій Коваль також повідомив, що нині вже готується інтерактивна карта туристичних об’єктів Рівненщини. На сьогодні вона у стадії наповнення. Він закликав голів громад, РДА та міст долучитися до наповнення мапи вже місцевими туристичними «магнітами», аби люди змогли обрати саме їхню місцевість для відпочинку чи оздоровлення.
Досягти Стратегічних цілей можливо, адже Рівненщина вже має певні напрацювання. Зокрема, вагомий експортний потенціал, його обсяги в 1,4 рази перевищують обсяги імпорту в область. До того ж у нас є ще один пріоритет  - це діти до 18 років, їх порівняно з іншими регіонами значно більше – повідомили в ОДА.
Під час робочої зустрічі – оголосили про початок набору проектних пропозицій на ДФРР 2021 року, документи на конкурс прийматимуть до кінця березня цього року.
Повідомляє Офіс реформ Проєкту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Гощанська громада прихистила 25 переселенців із Донеччини

Перший у цьому році евакуаційний потяг з Донеччини, який прибув на Рівненщину привіз 59 людей, серед яких 25 дітей та 6 осіб з інвалідністю....

Популярні публікації