пʼятницю, 21 лютого 2020 р.

У Рівному жінки обговорили дієві практики, які допомагають змінювати громади

«Жінки змінюють громади. Дієві практики» - така конференція відбулася у Рівному 20 лютого. На захід завітали пів сотні  жінок з різних громад та містечок, які прагнуть створити ініціативну жіночу команду в своєму населеному пункті.

Учасників конференції привітав голова ГО «Центр суспільних дій «Сівітас» Володимир Зиль. Він підсумував  реалізацію проекту «Посилення впливу жінок Гощанського району та Смизької ОТГ на ухвалення рішень шляхом створення громадських організацій». Він зауважив – «Нам вдалося створити дві потужні сталі громадські організації, і те що ними зроблено – це вже успіх, хочемо розширення цієї практики та роботи вцілому.»

Виконавча  директорка  Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук у своєму виступі  звернула увагу на те, що сьогодні жінки в Україні  як політичні лідерки, ще не заявили про себе. Саме через таку громадську активність жінки можуть не лише заявити про себе, а й впливати на прийняття рішень  та на розвиток громади.

Оксана Киричук, регіональна координаторка Програми EGAP у Волинській області презентувала «Електронні інструменти демократії. Кожна жінка може творити зміни». Вона зупинилася на тому як даний інструмент впроваджується на Волині та яких результатів вже вдалося досягти.

Євгеній Сульжук, проектний менеджер Шпанівської ОТГ – відзначив головні складові під час написання та підготовки проектних заявок на різні донорські програми та конкурси. Він розкрив «Роль проектного менеджменту у формуванні громадянського суспільства».

«Щаслива жінка – успішна громада!» - таку тему для виступу обрала  Вікторія Костюк, голова ГО «Агенція розвитку громад «Інтонація ЗМІН». Це одна з організація яка була створена в рамках реалізації даного проекту. Вікторія Костюк зазначила –« Спочатку виникла потреба, а потім з’явилася можливість. І не лишень у цьому проекті. Ми хочемо, щоб до голосу жінки прислухалися. Тому ініціюємо багато різних активностей, в голос говоримо про проблеми нашої громади. Спільно з однодумцями шукаємо неординарні шляхи їх вирішення.»

Наталія Калька, голова ГО «Платформа жіночих ініціатив «ДіяМи» свій виступ побудувала навколо теми - «Жіночі організації в малих громадах. Реалії. Виклики. Перспективи». Наталя зазначила – «Проект був успішний. Адже ми реалізували усі заходи, які були заплановані. Ми напрацювали план розвитку нашої організації на 2020 рік. Та найцінніше для нас – це наші люди, які до нас приходять зі своїми ідеями, ініціативами і потребами.»

В рамках проекту було знято 10 телевізійних програм «Жінки змінюють світ» про активних жінок селища Гоща та Смизької ОТГ, які транслювалися в ефірі телеканалу Сфера. На конференції фінальне відео про усіх жінок, які потрапили у кадр, презентувала режисерка телепрограми Олена Семенович.  Вона зазначила – «Це була унікальна програма, адже ми розказали про жінок, які живуть у маленькій громаді. Ми так часто не помічаємо, що там також є активні люди, які вболівають за свої села та містечка, які попри все прагнуть змінити умови в селі, попри проблеми знаходять можливість займатися волонтерською, соціальною чи громадською роботою.»


Завершальним етапом конференції стало підписання меморандуму про співпрацю жіночих громадських організацій Гощі й Смиги, ГО «Центр суспільних дій «Сівітас» та Рівненським РВ АМУ.  Меморандум залишається відкритим, до співпраці згодом можуть долучитися й інші організації з усіх куточків Рівненщини. 




Повідомляє Офіс реформ Проєкту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Реалізація гендерної ініціативи під назвою "Посилення впливу жінок Гощанського району та Смизької ОТГ на ухвалення рішень на місцевому рівні шляхом створення громадських організацій" стала можлива за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади, яке підтримало спільну діяльність Асоціація міст України та проєкту міжнародної технічної допомоги Проект "Партнерство для розвитку міст" проміс / pleddg, який в Україні впроваджує Федерація канадських муніципалітетів FCM.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Тараканівська громада підписала Меморандум про співпрацю з ГО Агенція розвитку громад «Інтонація змін» - відео

У Тараканівському центрі культури та дозвілля с.Рачин сьогодні відбулася важлива зустріч, в результаті якої було підписано Меморандум про сп...

Популярні публікації