вівторок, 18 лютого 2020 р.

У Семидубській громаді відбулося виїзне засідання консультантів АМУ


Новостворену Семидубську громаду на Дубенщині з робочим візитом відвідали консультанти Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України.

Виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук – розповіла про роботу організації з органами місцевого самоврядування, яку допомогу надають громадам та містам Рівненщини. Представила новому голові громади команду консультантів, які регулярно надають консультаційну допомогу головам ОТГ.
Семидубська громада вже почала процес реорганізації, однак на прямі міжбюджетні відносини з державою ще не вийшли.  Консультантка з бюджетних питань Людмила Кушнер розповіла про виконання бюджетів, про їх планування. Нагадала, що кілька днів тому Семидубську громаду визнали спроможною, це добре, однак чи буде громада до кінця 2020 року самостійно виконувати  повноваження, наразі не відомо.  Пояснила, як правильно та ефективно спланувати штатний розпис ради.


Консультант з правових питань Василь Курилас розяснив порядок  попередження працівників рад про реорганізацію, надав відповіді на інші проблемні питання –«Сьогодні багато змін  у законодавстві, потрібно слідкувати за новими постановами, якщо виникають проблеми, то консультанти завжди нададуть допомогу. Коли Майданівська сільська  рада, яка за перспективним планом входить у вашу ОТГ, звернеться до вас з рішенням про приєднання, то ви маєте його погодити. Рекомендовано це зробити до чергових місцевих виборів» - наголосив Василь Курилас.  


Голова громади Володимир Грицай – цікавився й іншими робочими питаннями. Каже – нині прийняли рішення про інвентеризацію  земель громади, аби чітко розуміти чим володіють, та які надходження матимуть. Нині громада вже отримує надходження від земельного податку, усі інші субвенції у тому числі освітню  та  медичну – не отримують.  Однак прийняти майно у власність громади вже готові, це лише питання часу.

Повідомляє Офіс реформ Проєкту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

В Рівному відкрили оновлений молодіжний простір «НОТА»

У Рівненській обласній бібліотеці для молоді  відбулося офіційне відкриття оновленого Молодіжного простору «НОТА», який діє в рамках програм...

Популярні публікації