середу, 12 лютого 2020 р.

Рівненське РВ АМУ підсумувало свою роботу за попередній рік


У Рівненському регіональному відділенні АМУ відбулися загальні збори членів АМУ. Виконавча директорка Тетяна Грещук  прозвітувала за пророблену роботу регіонального відділення у 2019 році. 

Адже на місцевому рівні АМУ реалізує навчальні заході для органів місцевого самоврядування у вигляді практикумів, семінарів. Було проведено регіональні платформи з народними депутатами, упродовж року згідно  календарного плану організували  наступні заходи – маршрути успіхів для ОМС  та прес-тури для журналістів у громади, міста та селища Рівненщини. Консультанти Проекту ПУЛЬС  регулярно надають фахові консультації для представників громад та ОМС з різних питань та надають виїзні  консультації в громадах.



Потому відбулося обговорення формування громад згідно нового територіально-адміністративного устрою.  Нині на Рівненщині членами регіонального відділення АМУ є  32 органі місцевого самоврядування, ще троє подали документи на вступ  в Асоціацію. 


Усі охочі висловили свої думки, щодо того скільки громад має бути та за яким принципом їх формувати. Напрацьовані пропозиції від очільників міст та громад передано на центральний офіс Асоціації міст України в Київ.  Нині позиція АМУ -  відстояти усі створені ОТГ станом на 1 січня 2020 року, особливо ті які є членами АМУ.   


Консультант з правових питань Проекту ПУЛЬС Василь Курилас  нагадав про зміни до виборчого законодавства, спільно з учасниками заходу виявили проблемні питання даних змін, які варто доопрацювати чи отримати роз'яснення.  

Повідомляє Офіс реформ Проєкту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Громади Рівненщини спільно з польськими ґмінами реалізовуватимуть екопроєкти в межах транскордонної співпраці

Боротьба з пожежами та підтопленнями, охорона заповідників та покращення якості води. Такі 7 проєктів втілюватимуть на Рівненщині у межах Пр...

Популярні публікації