вівторок, 4 лютого 2020 р.

У Рівному відбулися обговорення щодо - Застосування гендерного підходу в бюджетному процесі та гендерна статистика



У Рівненському РВ АМУ відбувся практикуму із застосування законодавства на тему: «Застосування гендерного підходу в бюджетному процесі та гендерна статистика» в рамках реалізації Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID. 

Під час відкриття навчального семінару виконавча директорка регіонального відділення Тетяна Грещук наголосила – «Гендерне бюджетування - визнане у всьому світі, сьогодні це  ефективний інструмент досягнення ґендерної рівності, який сприяє підвищенню ефективності використання бюджетних коштів. Тому  дана тема сьогодні є надзвичайно важливою.»


Модераторка практикуму Анна Кульган детально розповіла, як правильно застосовувати  гендерний  підхід в бюджетному процесі та як працює гендерна статистика.  

Людмила Кушнер – консультант з питань бюджету та фінансів Рівненського РВ АМУ – навела приклади як працює гендерне бюджетування у обласних закладах, адже на Рівненщині вже піднімалося дане питання, і впроваджувалось у деяких закладах доволі успішно.

Презентували учасникам практикуму ще один проект за підтримки Асоціації міст України - гендерна ініціатива смт  Гощі та  Смизької ОТГ  «Посилення впливу жінок Гощанського району та Смизької ОТГ на ухвалення рішень на місцевому рівні шляхом створення громадських організацій». Вікторія Костюк  -  керівниця   Агенції розвитку громад «Інтонація змін»  розповіла про результати даного проекту, адже він вже на фінальній стадії. До його участі приєдналися активні жінки з двох громад. В рамках ініціативи відзняли десять соціальних відео програм про активних жінок, їх трансляція вже розпочалася на місцевому телебаченні. Ініціативи жінок Гощанщини отримала підтримку на Громадському бюджеті. А це означає що проекті у фазі впровадження – вже дає перші результати.  А головне що усі ці ініціативи впроваджують та ініціюють жінки.
Наприкінці практикуму -  учасники обмінялися думками щодо подальших дій.


Повідомляє Офіс реформ Проєкту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ



Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

На Рівненщині оновлюють Стратегію регіонального розвитку

Представники усіх 64 громад Рівненщини долучилися до стратегічної сесії щодо просторового планування регіону. Захід відбувся у межах проєкту...

Популярні публікації