четвер, 13 лютого 2020 р.

У Рівному обговорили - стан, проблеми та перспективи розвитку жіночого політичного лідерства


Перша з координаційних зустрічей на тему «Стан, проблеми та перспективи розвитку жіночого політичного лідерства в Україні на національному і місцевому рівнях» відбулася у Рівному.  Подібні заходи заплановано провести у низці областей України в рамках реалізації проекту «Відстоювання прав жінок в політиці та в процесі прийняття рішень».

До участі у заході приєдналася виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук. Розпочали роботу з обговорення теми - Стан розвитку жіночого політичного лідерства, представництва жінок у діяльності органів політичної влади, політичних партій на обласному та місцевому рівнях, її представила Олеся Кириленко голова ВГО «Ліга жінок-виборців України 50/50», керівниця проекту.
Депутатка Рівненської обласної ради, членкиня делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи Світлана Богатирчук-Кривко розповіла як вирішуються   проблеми реалізації рівних прав і можливостей жінок і чоловіків на місцевому рівні  у контексті  політики Ради Європи для України.

Олексій Горецький, директор РОГО «Комітет виборців України» у своєму виступі акцентував увагу на місцевих виборах - Законодавчі основи та проблематика запровадження гендерної квоти на майбутніх місцевих і парламентських виборах.
Тетяна Грещук у своєму виступі наголосила -  Щоб досягнути гендерної рівності на усіх щаблях, нам потрібно дітей зі школи до цього готувати, особливо у сілській місцевості. Щоб виховувати у дівчаток лідерські якості, спонукати їх до активної діяльності та самореалізації, тоді вже у дорослому віці жінки матимуть потребу долучатися до прийняття рішень на усіх рівнях влади.

Про особливості і проблеми кар’єри жінки у сфері політики на місцевому рівні: взаємозв’язок партійної і представницької діяльності говорила Ірина Скакальска, голова Громадської ради Кременецької РДА.

До обговорення долучилися представники обласних осередків політичних партій, громадських організацій та журналісти.
Повідомляє Офіс реформ Проєкту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Як працювати з українською переміщеною молоддю в різних країнах світу - рекомендації напрацьовують у Відні

З 21 по 27 квітня у Відні проходить проєкт Erasmus+ по роботі з українською переміщеною молоддю, участь у навчанні бере представниця з Остро...

Популярні публікації