вівторок, 25 лютого 2020 р.

У Головинській громаді відбулося виїзне засідання консультантів АМУ


Новостворену Головинську громаду у Костопільському районі з робочим візитом відвідали консультанти Проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України.

Виконавча директорка Рівненського РВ АМУ Тетяна Грещук – розповіла про роботу організації з органами місцевого самоврядування, яку допомогу надають громадам та містам Рівненщини. Представила новому голові громади та колективу громади команду консультантів, які регулярно надають консультаційну допомогу головам ОТГ.


Консультант з правових питань Проекту ПУЛЬС Василь Курилас роз’яснив порядок  попередження працівників рад про реорганізацію – «Ви маєте дотримуватися чітко законодавства щодо гарантій які мають працівники ради.  Сьогодні багато змін  у законодавстві, потрібно слідкувати за новими постановами,  якщо виникають проблеми, то консультанти завжди готові надати допомогу» - наголосив Василь Курилас.  


Головинська громада вже почала процес реорганізації, однак на прямі міжбюджетні відносини з державою ще не вийшли.  Консультантка з бюджетних питань Людмила Кушнер розповіла про виконання бюджетів, про їх планування. Пояснила, як правильно та ефективно спланувати штатний розпис ради. Розглянули інші проблемні питання які виникли у громаді.


Громада веде активну роботу з підприємцями, аби вони усі були вчасно зареєстровані та сплачували податки.
Повідомляє Офіс реформ Проєкту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Як працювати з українською переміщеною молоддю в різних країнах світу - рекомендації напрацьовують у Відні

З 21 по 27 квітня у Відні проходить проєкт Erasmus+ по роботі з українською переміщеною молоддю, участь у навчанні бере представниця з Остро...

Популярні публікації