вівторок, 12 квітня 2022 р.

Майже три сотні тактичних аптечок від жителів Смизької громади рятують життя в «гарячих точках»

З перших днів російсько-української війни ГО Агенція розвитку громад "Інтонація ЗМІН" спільно із Смизькою селищною радою активно співпрацюють, аби підтримувати наших Захисників. 


На початку березня в громаду прибула велика партія гуманітарної допомоги від земляків та партнерів з Республіки Польща. Медикаменти, засоби індивідуального захисту, перев'язувальні матеріал, ранозагоюючі, знеболюючі, жарознижуючі – усе, що вкрай необхідне на передовій. Віталій Костюк, керівник соціального проєкту «Лінія життя», ініціював формування тактичних аптечок для військових Збройних Сил України та бійців територіальної оборони. 


Ідею підтримали місцеві майстрині: жінки на волонтерських засадах почали відшивати сумки для аптечок. На сьогодні в громаді пошили 285 готових вироби, з яких близько 200 вдалось укомплектували медикаментами і засобами захисту. 


Всього з моменту старту ініціативи волонтери вже передала 271 аптечку в Донецьку, Дніпропетровську, Чернігівську, Київську, Кіровоградську, Миколаївську та Житомирську області для ЗСУ і ТрО, а також забезпечили місцевих чоловіків, які стали на захист Батьківщини.

«На даний час ГО «Інтонація ЗМІН» змогла залучити майже 32 000 грн на придбання тканини і фурнітури для пошиття підсумків для аптечок, адже попит на них дуже великий і тому важливо продовжити ініціативу, яка допомагає рятувати життя!», - розповідає Вікторія Костюк, керівниця організації.


Партнерами ініціативи стали: Спільнота земляків в м. Познань, ГО «Ротарі клуб Дубно», ГО «ФК «Єврошпон-Смига», БО «Наша надія Кременець», БФ «Волинь в дії», Rotary Club da Quinta Do Conde, Спілка Українців Португалії, Ucranianos em Portugal, Українці у Португалії.


За матеріалами Смизької селищної ради


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації