пʼятниця, 29 квітня 2022 р.

Рокадівці зустрілися з представниками УВКБ ООН

Представники Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців на чолі з Головою офісу у Львові Ісламом Шалабі  зустрілися із працівниками та психологами БФ "Рокада" на Рівненщині, який вже 12 років реалізовує проєкти соціальної допомоги та інтеграції біженців і шукачів притулку в Україні, а зараз активно вивчає потреби і надає підтримку шелтерам і місцям компактного розміщення ВПО. 

Соціальні працівники і психологи презентували результати своєї роботи за перший місяць, протягом якого вдалося здійснити 21 виїзд мобільних груп для моніторингу ситуації і потреб ВПО у громадах Рівненської області, надати психологічну та соціальну підтримку для понад 500 людей, а також залучити гуманітарну допомогу від інших організацій для задоволення базових потреб пересленців, які зараз проживають на Рівненщині.


Робота на місцях - дуже важлива, адже вже зараз потрібно оновлювати приміщення, адаптувати їх для тривалого проживання людей та забезпечувати їх необхідним — електрочайниками, пральними машинами, холодильниками, електроплитами чи навіть душовими кабінами.

Допомога від БФ Рокада включає різні напрямки: юридична і психологічна підтримка, надання непродовольчих товарів, транспортні перевезення ВПО до місця проживання та соціальний супровід, проте з кожною громадою ми працюємо комплексно і системно.



За підсумками зустрічі Іслам Шалабі подякував рокадівцям за гарну роботу та ефективне реагування на запити ОМС та приймаючих організацій. 

Проєкт реалізується за підтримки UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні

Повідомила представниця Фонду Рокада Вікторія Костюк

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації