пʼятниця, 15 квітня 2022 р.

Рівне отримало сучасний реанімобіль від міста Забже

Сучасне авто швидкої допомоги отримало Рівне від польського міста Забже. Саме із цим містом вже понад 20 років підтримуємо партнерські відносини. Тож і у складні для України часи закордонні друзі не залишилися осторонь.

Привіз автівку у Рівне директор обласного драмтеатру Володимир Петрів. Зізнається, саме з Польщею, із містом Забже у нього пов’язані щемливі спогади.


“У мене виникли проблеми з серцем, потрібна була термінова операція. Робили її саме польські фахівці, тож цілком імовірно, що саме цим авто мене везли до лікарні, де медики фактично тримали у руках моє серце, рятували мені життя,” - розповів Володимир Петрів.

“Швидка” оснащена обладнанням та навіть частково медикаментами.

Відтепер автівка допомагатиме медикам Рівненської міської лікарні №2. Ключі та документи передали головному лікарю закладу Олександру Шегері.


За словами начальника міського управління оборони здоров’я Віктора Іськіва, потреба у таких автівках у Рівного досить велика. Адже не усі заклади повноцінно забезпечені медичним транспортом, який може допомагати в екстрених ситуаціях, особливо у воєнний час.

Сама автівка 2006 року випуску, у ній повністю замінений двигун, що забезпечить безперебійну роботу упродовж тривалого часу.

Окрема подяка Президенту міста Забже Малгожаті Манька-Шулік за постійну допомогу та підтримку Рівного та рівнян у складні для нашої країни часи.

Повідомляє Рівненська міська рада


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації