четвер, 28 квітня 2022 р.

У Рівному відбулася робоча зустріч з представниками Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців на чолі з Головою офісу у Львові Ісламом Шалабі

УВКБ ООН в Україні надає допомогу внутрішньо переміщеним особам, біженцям, постраждалим внаслідок військової агресії в Україні. Допомога включає різні напрямки: правова та психологічна підтримка, допомога з соціальним житлом, надання непродовольчих товарів, фінансова допомога.

Сьогоднішня зустріч була ознайомча, аби представники організації могли зрозуміти наші потреби. Адже вже зараз УВКБ ООН в Україні розробляють для нашої країни чотири види допомоги. Дві з них — це фінансова допомога на оренду житла для внутрішньо переміщених осіб та виплати для тих людей, які розмістили у себе вдома внутрішньо переміщених осіб. 


Також в амбітних планах організації — будівництво житла для вимушених переселенців. Проте вже зараз можемо говорити про іще одну програму — це допомога у ремонтах приміщень, де живуть біженці. Цей напрям покликаний провести швидке оновлення приміщень, адаптувати їх для тривалого проживання людей та забезпечення необхідним — електрочайниками, пральними машинами чи навіть душовими кабінами.



«Приємно, що міжнародні організації з повагою ставляться до нашого міста та дякують за вже пророблену роботу. Учасники делегації відзначили, що зацікавлені у налагодженні співпраці з органами місцевого самоврядування. 

Сьогодні Рівне слугує потужним гуманітарним хабом з волонтерським рухом, який допомагає нашим військовим та внутрішньо переміщеним особам, забезпечує їхнє комфортне проживання. Станом на зараз реальна кількість внутрішньо переміщених осіб у нашій громаді сягає більше 15-ти тисяч.


Наголошую під час усіх зустрічей: ми відкриті до співпраці зі світовими та європейськими організаціями. Готові стукати в усі двері, аби зробити життя наших містян та нових жителів Рівного комфортнішим.

Від імені кожного українця хочу подякувати країнам - партнерам за постійну підтримку нашої Батьківщини та Рівного зокрема!

Сподіваємось на подальшу співпрацю та підтримку Рівного й України в цілому!» - зазначив Олександр Третяк.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації