четвер, 14 квітня 2022 р.

Рівне відвідав виконавчий директор World Food Programme

Рівне відвідав виконавчий директор Всесвітньої продовольчої програми ООН World Food Programme Девід Малдоу Бізлі. Разом із міським головою, головою обласної адміністрації та представниками бізнесу — виробничниками області, які забезпечують продуктовими товарами значну частину України та експортують продукти, обговорили напрямки подальшої співпраці нашого міста зі світовою організацією.


“Розумію відповідальність, яка зараз лежить на керівниках міста і області. Я б не хотів приїжджати до вас - я люблю Україну та українців, але те, що відбувається у вас в країні надзвичайно впливає на мене, тому, на жаль, і привід приїзду не надто радісний. Радий, що у вас — у Рівному — спокійно, бо ж повторюю усім іноземним ЗМІ: від усього цього буде страждати не лише України, а й ті, хто залежить від постачання їжі з України. Тому мусимо проговорити, як можемо допомогти, аби підтримати вашу економіку, ваших людей,” - зауважив Девід Бізлі.


Більше 20 представників бізнесу одностайні в одному: виробничники готові працювати разом з програмою, адаптуватися під її вимоги, удосконалювати й розширяти можливості. Адже робота з міжнародними партнерами позитивно впливатиме на розвиток бізнесу й економіки регіону. Важливо, що місцеві виробничники не просять допомоги. Вони кажуть прямо: нам не потрібна риба, нам потрібна вудка, аби ми могли її зловити.

За словами міського голови Рівного Олександра Третяка, така міжнародна співпраця фактично вирішує три ключові завдання, які нині стоять перед владою. По-перше, WFP надасть Рівному безкоштовно борошно та горох, з якого можна буде виготовляти продукти для соціально вразливих верств. По-друге, це фінансова підтримка вимушено переміщених осіб. І по-третє, підтримка економіки — замовлення від світової продуктової програми дозволять працювати нашим виробничникам, забезпечувати роботою людей і виплачувати їм заробітні плати, сплачувати податки, що наповнить бюджет громади і держави.


Сьогодні представництво WFP працюватиме у столиці, а Девід Бізлі зустрінеться з Президентом України, аби обговорити логістичні питання, зокрема заблокований доступ до морів, чим ускладнюється доставка провізії.

Повідомляє Рівненська міська рада

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації