субота, 23 квітня 2022 р.

Громади Рівненщини допомагають Чернігівщині

Нещодавно звільнену від російських окупантів Чернігівщину відвідали з гуманітарною допомогою начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль з делегацією голів тергромад Рівненської області.

Зокрема, Привільненський та Бугринський голови ТГ спільно привезли 8 тонн продуктів.


«Три машини були з верхом завантажені домашніми пасками, крашанками, ковбасами, варениками та солодкою випічкою. Їх декілька днів готували господині усіх громад Рівненщини.  Ми разом роздали Великодні набори у трьох локаціях Чернігова. Місця були попередньо визначені та погоджені. Мобілізувала людей громадська організація «Центр допомоги Чернігову», - розповідає начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Очільник Рівненщини каже, що важливо встановити горизонтальні зв’язки між громадами двох регіонів. Нагадаємо, що в рамках поїздки підписаний Меморандум про те, що Рівненщина та Чернігівщина відтепер регіони-побратими.

До цієї допомоги долучилися усі громади Рівненської області. Зокрема, Корецька громада спільними зусиллями сформувала більше 100 продуктових пакетів, більше тисячі пасок, об’єднавшись з Бугринською та Привільненською територіальними громадами.  


Днями від Острожчини також був відправлений гуманітарний вантаж жителям Чернігова. Вантаж отримала Благодійна організація "Північ волонтер", яка розподілить допомогу між бійцями і мешканцями Чернігова.

Господині Острожчини передали для українців приготовані з любов'ю домашні страви, випічку, солодощі. Також були відправлені продукти харчування тривалого терміну зберігання, овочі, ковдри, одяг, засоби особистої гігієни й інші необхідні речі.

Загалом близько 5 тонн гуманітарної допомоги було завезено в Чернігів. 

За матеріалами Рівненської ОВА та громад Рівненщини



Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації