пʼятниця, 12 серпня 2022 р.

Громади Рівненської області вивчили «Важливі аспекти управління територіями в умовах воєнного стану. Цифровізація громади»

Для громад Рівненської області Асоціація міст України спільно з Громадською організацією «Всеукраїнська аеро-геодезична асоціація» провела  в режимі онлайн навчальний вебінар на тему: «Важливі аспекти управління територіями в умовах воєнного стану. Цифровізація громади».

До участі у вебінарі  долучились майже 50 учасників від територіальних громад Рівненщини. Серед них міські, селищні, сільські голови, профільні заступники, фахівці з земельних питань, архітектури та містобудування.

Модератором заходу виступила експерт Громадської організації «Всеукраїнська аеро-геодезична асоціація» Юлія Заїченко.

Експертка Асоціації міст України із земельних питань та комунального майна Тетяна Медвецька наголосила, що питання якісного та ефективного управління земельними ресурсами у громадах є надважливим, навіть у теперішніх умовах воєнного стану. АМУ регулярно надає роз’яснення, проводить різні заходи на подібну тематику, в яких громади беруть  активну участь.

Представники Всеукраїнської аеро-геодезичної асоціації детально розповіли учасникам вебінару наступні питання:

- Зміни в регулюванні земельних відносин та функціонування ДЗК в період воєнного стану. Видатки, які може здійснювати ОМС (в тому числі і на послуги у сфері інформатизації)

- Аудит земельних ресурсів. Перспективи наповнення бюджету. Систематизація інформації та її застосування. Конкретні приклади отримання надходжень до бюджету шляхом проведення «швидкого» земельного аудиту та економічні наслідки проведення інвентаризації земель

- Алгоритм дій територіальної громади щодо цифровізації ресурсів. Дорожня карта проведення заходів щодо земельних ресурсів.

- ГіС як робочий інструмент ОМС. Як громаді зорієнтуватися у виборі системи, на що звернути увагу. Огляд та аналіз найбільш розповсюджених ГІС; Раціональне використання коштів на придбання, як не переплачувати. Вимоги до системи, нюанси та висновки щодо ГІС під час дії воєнного стану. Конкретні практичні приклади на робочій системі, огляд функцій та можливостей.

Учасники вебінару задавали питання, на які отримали детальні роз’яснення. Обмінялися думками щодо проблемних питань.

Повідомляє Рівненське РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації