пʼятниця, 5 серпня 2022 р.

Один із наймолодших очільників громад Рівненщини захищає Україну від російських окупантів

Голова Деражненської ТГ Олександр Лукашець захищає Україну від російських окупантів. Зараз 27-річний чоловік - на Сході України і є командиром кулеметного взводу. 

Свою мотивацію пояснює просто: «Кожен має знищувати ворогів можливими методами і способами. Лише тоді Україна буде вільною та незалежною».

Очільник ТГ добровольцем пішов у ЗСУ 25 лютого, на другий день повномасштабного вторгнення російських військ.

24 лютого провів на роботі, вирішуючи нагальні питання громади. А потім повідомив колективу, що йде до війська. Каже, колеги не здивувалися такому рішенню, але питання про те, чому відмовився від військової «броні», були. Хоча Олександр і боронить землю від ворога зі зброєю в руках, та все одно тримає руку на пульсі життя Деражненської територіальної громади.  

Так, він бере участь у сесіях місцевої ради в онлайн-режимі. А на одну навіть приїхав. Тоді депутати голосували за звернення до Верховної Ради про заборону всього російського. Кажуть, промова Олександра Лукашця була дуже яскравою. Він тоді мав зовсім мало часу, але зайшов у кожен кабінет і розпитав, як справи.

Колеги пишаються таким очільником тергромади. Кажуть, хто добре знає Олександра, розуміє, що по-іншому він вчинити не міг. Чоловік був в АТО, служив у поліції. Але річ не тільки в бойовому досвіді, а ще й у вихованні. Сім'я у нього патріотична, у родині були члени УПА. Про те, що вони пережили, дітям розказували змалечку. Тож любов та шана до рідної землі у них у крові. 

Олександр дуже добре знає історію України і ніколи не втрачає нагоди прочитати щось нове. Навіть на передовій знаходить книги.

Коли Олександр Лукашець ішов в ЗСУ, то казав, що він більше потрібен на фронті, а в сільраді залишаються знаючі фахівці, які з усім впораються. Тим часом він постійно тримає зв’язок із громадою. В сільраді ж розповідають, що голова їх підбадьорює і каже, що для нього – честь захищати свою країну.

Загалом серед чоловіків із Деражненської громади, які пішли ЗСУ, окрім голови, ще троє місцевих депутатів.

Місцеві жителі як можуть підтримують земляків, які захищають Батьківщину зі зброєю в руках. А ще вони вдячні усім, хто наближає перемогу!

За матеріалами Рівненської ОВА


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації