пʼятниця, 12 серпня 2022 р.

Представники Херсонської міської ради відвідали Рівне та Сарни

У Рівненській міській раді зустрічали представників Херсонської міської ради на чолі з в.о. голови Галиною Луговою. Під час зустрічі очільник Рівного від імені громади висловив свою підтримку людям, які попри складну ситуацію працюють для підтримки своїх мешканців.

Як виявилося, частина команди Херсонської міської ради має коріння з Рівного.

- Дехто з присутніх тут сьогодні вже кілька місяців живуть у вашому місті і могли переконатися, що Рівне - місто добрих людей та активно підтримує переселенців. Дякуємо кожному рівнянину за такий теплий прийом, - зазначила в.о. міського голови Херсона Галина Лугова.

 Станом на сьогодні Рівне має близько 19 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з якими всі служби максимально контактують для того, щоб ВПО почували себе комфортно.

- Захоплююся героїзмом пані Галини, яка попри усі залякування та навіть спалений будинок, навіть не думала співпрацювати з орками та колаборантами. Виїхавши до Вінниці, вона активно працює по усій Україні для підтримки мешканців Херсона, - наголосив міський голова Рівного Олександр Третяк.

В.о. мера Галина Лугова озвучила ідею створення Координаційного центру підтримки переселенців з Херсонщини у Рівному.

- Для цього ми починаємо роботу вже сьогодні. Виокремимо мешканців Херсонщини з усього числа ВПО, щоб розуміти їх кількість. Для них буде створено окремий телеграм-канал для комунікації. А далі будемо думати, як максимально залучати херсонців до життя у нашій громаді. Адже до нас переїхали представники різних професій і вони можуть на період окупації знайти себе тут, у Рівному, - резюмував Олександр Третяк.


Під час візиту на Рівненщину Галина Лугова також зустрілася із Сарненським міським головою Русланом Серпеніновим. Під час зустрічі - познайомились та обговорили можливості майбутньої співпраці та обмінялись досвідом. 

Під час робочої поїздки гості з південного, нині окупованого рашистськими загарбниками міста, озвучили намір реалізувати проєкт, який покращить життя переселенців у Сарненській громаді. Обговорили також питання допомоги ВПО, залучення інвестицій для будівництва житла.


За матеріалами Рівненської міської ради




Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації