понеділок, 15 серпня 2022 р.

У Рівному презентували секторальну стратегію розвитку культури

Розвиток культури будь-якої спільноти в умовах війни буде складний, якщо в нього немає спільного бачення, як саме ця культура мала б розвиватись. У Рівному  відбулася презентація «Стратегії розвитку культури Рівного до 2030-х років». 

Впродовж семи місяців спільнота стейкхолдерів культури Рівного, а це близько 60 локальних творців культури, разом з експертами агенцією економічного розвитку PPV Knowledge Networks напрацювали спільний вектор розвитку сфери культури нашого міста на наступні 10 років. Це вперше у Рівному розроблено секторальну стратегію міста сфери культури, яка відбулася завдяки грантовій програмі #ЕU4Culture за фінансової підтримки Європейського Союзу. 

«Сьогодні ми мусимо боронити фронт не лише військовий, а й культурний. Та й саме поняття культури — стратегічне, бо та Україна, яку ми будемо мати через п’ять, десять, п’ятнадцять років — це результат того, що ми сьогодні втілюємо у роботі, це зерна, які проростуть у свідомості наступних поколінь українців», — зазначила начальниця управління культури та туризму РВ Рівненської міської ради Наталія Лозовська. 

«Стратегія розвитку культури Рівного до 2030-х років» — це дороговказ проєктів, яким шляхом буде рухатися наше місто, яким шляхом буде розвиватися наша громада у культурно-мистецькому середовищі. Ми сьогодні говоримо про проактивний місцевий патріотизм до культури, про інфраструктурну складову, переосмислення фізичних просторів, а саме приміщень у яких працюватимуть інституції культури, вуличних просторів у перетині з культурним середовищем. Ми сьогодні говоримо про культуру, освіту, професійний зріст митців та менеджерів культури, про міжнародні партнерства тощо», — пояснила Олена Хмельник, менеджерка проєкту «Стратегія розвитку культури Рівного».

«Це лише перший етап. Далі нас чекає і ще складніший етап — це реалізація усього напрацьованого. Але ми маємо спільний стратегічний напрям культури Рівного, тож далі потрібно втілити все це у життя. Тримаємо стрій і розвиваємо культуру попри всі перепони», — зазначила заступниця міського голови Рівного Марина Кузмічова.  

Також, у межах проєкту «Стратегія розвитку культури Рівного» було передано Рівненському зоопарку гуманітарну допомогу у розмірі 217 000 грн на створення простору «Форт Єнотів» для тварин-переселенців, що сьогодні проживають у Рівному.

Під час презентації напрацювань стратегії відбулася також онлайн-зустріч «Люблін – «Місто натхнення» з польськими колегами та партнерами з метою культурного обміну досвідом та ідеями майбутніх спільних проєктів.. 

Ознайомитися зі стратегією розвитку культури Рівного до 2030-х років можна на сайті управління культури та туризму ВК Рівненської міської ради. 

Переглянути запис презентації можна тут: https://youtu.be/YXTPydJ2CXM

Створено за фінансової підтримки Європейського Союзу. За зміст несе відповідальність лише управління культури та туризму ВК Рівненської міської ради та Агенція розвитку Рівного, і він не відображає позиції Європейського Союзу.

Захід відбувся в межах проєкту «Стратегія розвитку культури Рівного» за фінансової підтримки Європейського союзу в межах проєкту «EU4Culture», що реалізується Goethe-Institut, Czech Centers, Danish Cultural Institute та Institut Français en Géorgie».

За матеріалами Рівненської міської ради


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації