четвер, 18 серпня 2022 р.

Громади Рівненщини прийняли звернення до Уряду та народних депутатів

Для стабільного проходження опалювального сезону члени Рівненського РВ АМУ прийняли звернення до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та до  народних депутатів України під час онлайн-засідання. 

Головне питання яке винесли на обговорення – підготовка до опалювального сезону та звернення від громад членів Рівненське РВ АМУ.  Голова регіонального відділення Олександр Третяк зазначив – «Сьогодні нам потрібно знайти альтернативні джерела енергії для проходження опалювального сезону, адже газ Рівне та Рівненська область будуть мати на рівні 90% від загальної потреби. Найближчі АЕС вже сьогодні несуть велике навантаження. Тому маю прохання до голів громад особливо підготуватися до зими – оптимізувати витрати, перевірити електромережу та відремонтувати усі проблемні місця в енергомережах. Сьогодні ми готуємо звернення до Кабінету Міністрів України, аби не допустити зростання ціни та тверде паливо.»


Свої пропозиції щодо наявних проблем висловили й інші учасники засідання.    

Голова Березнівської міської громади Руслан Пилипчук звернув увагу на пільги для сімей військовослужбовців, ВПО та інших вразливих категорій населення. 

Голова Корецької міської громади Людмила Дмитрук зауважила – «У наших лісах є багато сухостою, який вже лежить на землі, потрібно врегулювати питання щоб дозволити його збирати та використовувати на безкоштовній основі.»

У Зверненні від Рівненського РВ АМУ також  йдеться:

«Однак проблеми і виклики під час підготовки та проведення опалювального сезону 2022-2023 років в умовах воєнного стану, мають ширшу складову. Зокрема не в рівних умовах опинились мешканці громад, що не мають технічної можливості отримання послуг централізованого теплопостачання та газопостачання. Відповідно виникає потреба в забезпеченні твердим паливо, зокрема, деревного палива. І саме цей напрямок залишився поза увагою державних органів. В цій ситуації важливо розробити регулятор цін на тверде паливо, а саме на дрова, що заготовляються державними лісогосподарськими підприємствами для підготовки стратегічних запасів, як це було врегульовано із газом.»

Повідомляє Рівненське РВ АМУ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації