понеділок, 1 серпня 2022 р.

До Гощанської громади завітали представники гміни Альверня

Минулого тижня в Гощанській територіальній громаді перебувала з триденним робочим візитом делегація з польського міста побратима Альверні. До складу делегації увійшли бурмістр гміни Beata Nadzieja-Szpila, скарбнича Дорота Палка й радник бурмістра, депутат ради Давід Кнапік.

Під час візиту представники польської делегації взяли участь у відзначенні Дня української державності, відвідали окремі міста й села Київщини, які зазнали наймасовіших ворожих обстрілів, оглянули визначні місця столиці України й побували в Городищі Оствиця - парку історичної реконструкції на березі озера Басів Кут, що в Рівному, де відтворено атмосферу часів давньої Русі.

У рамках відзначення Дня української державності Беата Надзая-Шпіла, Дорота Палка, Давід Кнапік разом із Гощанським селищним головою Панчук Микола поклали квіти до підніжжя пам’ятника Тараса Шевченка й наріжного каменю, на місці якого буде встановлено пам’ятний знак воїнам УНР та УПА, Небесній сотні та учасникам українсько-російської війни.

Представники делегації з Альверні приїхали в Україну, аби побачити результати ворожих обстрілів, поспілкуватися з людьми, котрі нині вже повернулись у звільнені від окупантів міста й села й донести інформацію з перших вуст до поляків. Також вони привезли в Україну черговий гуманітарний вантаж, переданий друзями з Франції. Частину вантажу під час поїздки на Київщину було передано в гуманітарний штаб села Мощуни для представників ГО «Нова хвиля» Максима Осецького й Наталії Підосичної.


Польська делегація разом із представниками Гощанської громади відвідала місто Гостомель, яке зазнало найбільших руйнувань у перші дні війни. Саме тоді російські окупанти знищили флагман української авіації – легендарний АН-225 «Мрія», що перебував на місцевому аеродромі.


У Гостомелі пошкоджено майже 80% будівель. Ущент зруйновані кілька потужних приватних підприємств. Поміж ними офіс та центральний склад компанії Inter Cars Ukraine, масштаби руйнувань якого оглянули поляки.

Також вони побували в сховищі однієї з багатоповерхівок у Горенці Гостомельської територіальної громади, поспілкувались з місцевими мешканцями.

До глибини душі вразила представників польської делегації історія розстрілу міського голови Гостомеля Юрій Прилипко, який рятував містян, розвозячи їм під ворожими обстрілами продукти і ліки.

Вклад Польщі, зокрема й представників гміни Альверня, у відстоювання Незалежності України, збереження нашої державності заслуговує великої вдячності й поваги. Європейцям важко збагнути звірства росіян, але факти про вбивства мирних людей, жінок, дітей вони мають знати, аби донести співвітчизникам й усьому світові достовірну інформацію про злочини російських окупантів.


Під час заключної зустрічі поляки запевнили, що й надалі допомагатимуть Україні, зокрема й Гощанській громаді. 

За матеріалами Гощанської селищної ради


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації