четвер, 27 квітня 2023 р.

У Привільненській громаді обговорили напрямки розвитку освіти

У Привільненській громаді відбулася діалогова зустріч на тему «Шляхи розвитку сфери освіти Привільненської ТГ». В ході зустрічі представники місцевої влади, освітяни і батьки учнів сільських шкіл обговорили можливості розвитку освітньої галузі у сільських закладах загальної середньої освіти.


Представники привільненського ліцею, в якому запроваджена система STEM освіти (Акронім STEM вживається для позначення популярного напряму в освіті, що охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering) та математику (Mathematics) презентували її переваги та розповіли про те, що дана система дуже позитивно сприймається учнями і позитивно впливає на якість засвоєння інформації учнів. 

Освітяни інших закладів освіти Привільненської громади відмітили результативність даного напрямку роботи після проведення STEM-квестів на базі Привільненського ліцею. Після цього візиту діти і їх батьки часто говорять про те, що хотіли б щоб і у їхніх школах навчання відбувалось у такий же спосіб.

Головний спеціаліст міжнародного розвитку, залучення інвестицій та проєктного менеджменту Привільненської ТГ - Світлана Роїк, за участі якої було запроваджено систему STEM освіти у Привільненському ліцеї, запропонувала освітянам свою допомогу у написанні проєктів на грантові конкурси, щоб залучити ресурси на впровадження цієї системи у їхніх школах. Присутні вчителі і батьки дітей проявили зацікавленість у співпраці і всі разом домовились про те, щоб створити спільну робочу групу, яка напрацює бачення спільної роботи у цьому напрямку.

Після обговорення, прийняли рішення про створення спільного чату, для оперативного обміну ідеями і пропозиціями, а за три тижні знов зібратись на діалогову зустріч, щоб узагальнити напрацьований матеріал і сформувати спільне бачення можливих майбутніх проєктів.

«Ми повинні зробити все, щоб рівень освіти в сільських школах був таким же якісним, як у більших містах. І діти, які навчаються у селах, були конкурентними при вступі до вищих навчальних закладів» - наголосила Світлана Роїк.

Проєкт реалізується в рамках програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», що спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Підготовлено за матеріалами Привільненської громади

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації