пʼятниця, 28 квітня 2023 р.

Школа практичного менеджменту «Лідерство та грантова діяльність» стартувала у Рівному

Стартував перший день навчань Школи практичного менеджменту «Лідерство та грантова діяльність», навчання організували фахівці  комунального  закладу «Рівненський обласний центр народної творчості» Рівненської обласної ради. Школу започаткували з метою покращення навичок менеджменту у сфері культури працівників культури територіальних громад області. 

До учасників школи  звернулася начальниця управління культури Рівненської ОДА Любов Романюк. Вона зазначила – наша діяльність спрямована на те щоб популяризувати Рівненщину усім разом, задля туристичної привабливості регіону. Для того щоб реалізувати різні культурно-мистецькі проекти, потрібно мати команду, а команда – це люди, кожен з яких є професіоналом. Легше працювати з м’якими проектами,  а ось для реалізації твердих чи інфраструктурних проектів – потрібно значно більше зусиль. Спочатку привести документи у відповідність до законодавства, визначити які проблеми має громада, а потім разом з фахівцями напрацювати алгоритм їх вирішення. Тоді буде легше знайти ґрантодавця, який підтримає ваш проект, до того ж громада має погодитись на співфінансування. Тому ці проекти є комплексними та важливими для усіх нас -  заначила Любов Романюк. 

У перший день учасникам презентували досвід грантоотримувачів Рівненщини 2022-2023 років. 

Про перші кроки у реалізації проектів розповів Олександр Чижевський на прикладах Здолбунівського краєзнавчого музею та  ГО «Про тебе і Україну».

Директорка Рівненської обласної бібліотеки для молоді Світлана Патрикей та адміністраторка молодіжного простору «НОТА» Наталія Головач – презентували проєктну  діяльність молодіжного простору «Нота». 

Представниця  БФ «Рокада» зосередила свою увагу  на темі – «Проекти, гранти, донори: як змінився громадський сектор за останній рік». 

Голова правління, засновиця ГО «Нація Талантів» Оксана Ігас презентувала діяльність організації, головні завдання, над якими проектами працює команда, та де шукають можливості. Керівниця проекту «Можливості без меж» Надія Пивовар розповіла, як з’явилася ідея появи цього проекту, про його результати вже трьох сезонів, та як вдалося отримати фінансування у 2022 році.   Проектна менеджерка організації  Олена Ковтунець  нагадала що команда – це головне що потрібно, адже над проектами зазвичай працює багато людей, кожен має свою зону відповідальності. Розповіла про соціальну важливість проекту «Можливості безе меж» і як у процесі роботи над проектом вдається допомагати головним цільовим аудиторіям, та як зростає  команда проекту також. 

Учасники навчань також детально розглянули  наступні теми:

- Керівництво проектами (управлінські компетенції).

- Комунікативна складова успішного проекту.

- Візуалізація грантових проектів. Стипендії для лідерів.

- Бюджет. Допустимі та не допустимі витрати.

- Пошук партнерів та грантодавачів. Можливе фінансування для різних категорій проектів. 



Надалі у слухачів школи ще два дні навчань разом зі своїми командами. Після навчання  команди підготують власні ініціативи у проекти, та презентують їх для фахівців. 

Рівненське РВ АМУ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації