вівторок, 4 квітня 2023 р.

Відбулося засідання Правління Рівненського РВ АМУ

Основні законодавчі зміни в умовах воєнного стану та налагодження міжнародної співпраці обговорили під час засідання Правління Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України. 


Голова регіонального відділення Олександр Третяк – акцентував свою увагу на важливих питаннях для органів місцевого самоврядування, зокрема звернувся до учасників з проханням підтримати позицію АМУ, та прийняти відповідні звернення до Президента України щодо накладання вето на законопроект 5655, щоб у подальшому уникнути самовільної забудови громад. Водночас, нагадав що Постачання природного газу за режимом ПСО продовжено підприємствам ТКЕ на один місяць. Це дозволить підприємствам комунальної теплоенергетики забезпечити в квітні споживачів послуг гарячим водопостачанням і централізованим теплопостачанням у громадах. 

У березні Олександр Третяк з робочою поїздкою відвідав Норвегію. В результаті робочих зустрічей з представниками Асоціації міст Норвегії, прем’єр-міністром Норвегії, домовився про налагодження партнерських відносин між громадами Норвегії та Рівненщини.  Напряму обговорив можливі варіанти міжнародної співпраці та як таку ініціативу втілити якомога найшвидше. Норвежці мають успішні кейси у таких сферах – термомодернізація будівель, будівництво доріг та тунелей – зазначив Олександр Третяк. Відтак, звернувся до голів громад, які бажають налагодити співпрацю з Норвезькими громадами  - підготувати короткий паспорт громади англійською мовою, дану інформацію надіслати у Рівненське РВ АМУ до 6 квітня включно.

Під час правління роз’яснення щодо актуальних питань надали консультанти Рівненського РВ АМУ. Консультант з правових питань Василь Курилас  роз’яснив  наступні теми:

- Про законопроект 5655

- Про службу в ОМС

- Про відновлення пошкодженого майна

- Про Стратегії розвитку громад

- Про складання депутатських повноважень місцевих рад.

Консультантка з питань бюджету та фінансів Людмила Кушнер нагадала про виконання бюджету в умовах воєнного стану та зосередила свою увагу на таких питаннях:

- Про затвердження місцевих та регіональних програм

- Про передачу коштів у вигляді субвенцій

- Про строк позивної давності.

Робочу зустріч Правління Рівненського РВ АМУ підсумувала виконавча директорка Тетяна Грещук. 

Повідомляє Рівненське РВ АМУ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації