четвер, 20 липня 2023 р.

Ефективна взаємодія з громадою та надання якісних публічних послуг у старостинських округах

20-21 липня для старост територіальних громад Рівненщини відбувається семінар-тренінг на тему: «Ефективна взаємодія з громадою та надання якісних публічних послуг у старостинських округах в умовах кризового реагування та відновлення».

Захід організовують Рівненська обласна рада спільно з Програмою розвитку ООН в Україні в рамках проєкту «Посилення стійкості громад в регіонах України», що фінансується Урядом Великої Британії. 

До участі у навчанні запросили старост з 50 старостинських округів Рівненської області, участь також беруть представники державної та місцевої влади, експерти з питань діяльності старост та співробітництва територіальних громад.

Учасників заходу привітав заступник голови обласної ради Віталій Ундір, модератор заходу начальник відділу розвитку громад та територій Олександр Дехтярчук наголосив на важливості даного навчання для старост, адже законодавство швидко змінюється, а також нагадав  про головну мету. 

Мета:

- ознайомити сільських старост із передовими інструментами надання публічних та адміністративних послуг,

- обмінятися досвідом побудови ефективної команди в старостинських округах,

- обговорити використання сучасних інформаційних технологій у взаємодії з ВПО,

- окреслити проблемні питання в роботі сільських старост в умовах воєнного стану.

Координаторка проектів ПРООН у Рівненській області Ольга Кашевська зробила загальний огляд проекту «Посилення стійкості громад у вибраних регіонах України» що фінансується Урядом Великої Британії та реалізується ПРООН.

Про статус та проблемні питання в роботі старост, особливості роботи в умовах воєнного стану – рекомендації надала консультантка програми Ради Європи «Посилення доброго демократичного врядування і стійкості України» Леся Федченко. 

Василь Курилас – позаштатний консультант з правових питань Рівненського РВ АМУ  для учасників презентував правові аспекти вчинення нотаріальних дій старостами як посадовими особами органів місцевого самоврядування. 

Надалі учасники розглянули наступні теми:

Особливості трудових відносин сільських старост;

Організація роботи старост у територіальних громадах: повноваження, комунікація та інші практичні аспекти;

Як зберегти психологічну рівновагу та попередити емоційне вигорання;

Протидія домашньому та гендерно зумовленому насильству на тлі накопиченої соціальної напруги, роль старост, та інші.


Захід організовують Рівненська обласна рада спільно з Програмою розвитку ООН в Україні в рамках проєкту «Посилення стійкості громад в регіонах України», що фінансується Урядом Великої Британії. 

Повідомляє Рівненське РВ АМУ


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації