четвер, 27 липня 2023 р.

Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан зустрівся з членами Рівненського РВ АМУ

Сьогодні у Рівному відбулася робоча зустріч виконавчого директора Асоціації міст України Олександра Слобожана з керівниками громад Рівненської області, які є членами Рівненського РВ АМУ.

Олександр Слобожан поділився з присутніми результатами правління АМУ, яке днями відбулося у Києві під головуванням голови АМУ Віталія Кличка.

Серед багатьох робочих питань Олександр Слобожан детально зупинився на найбільш проблемних. 

Підготовка до опалювального сезону 2023/2024 та його проходження в цілому знаходяться зараз під загрозою через відсутність компенсації з різниці в тарифах, примусове стягнення коштів постачальниками природного газу з рахунків підприємств теплопостачання, збитки внаслідок повномасштабної агресії російської федерації, низький рівень розрахунків за отримані послуги, тощо. Станом на сьогодні держава має заборгованість перед підприємствами теплокомуненерго на території усієї України в розмірі від 33 млрд грн., до початку опалювального прогнозується 36 млрд. грн. 


Обговорили також питання розвитку лісової галузі, її реорганізації та проблем які з цим виникли. Фахівці центрального офісу  АМУ детально вивчають це питання та напрацьовують рекомендації.

Олександр Слобожан нагадав – що аналітики та фінансові консультанти АМУ регулярно працюють над актуальними питаннями  щодо захисту інтересів органів місцевого самоврядування у різних сферах. Тому вкотре наголосив про  бюджетний  процес до кінця цього року та виклики перед громадами та місцевими бюджетами на наступний рік.

Повідомляє Рівненське РВ АМУ




Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації