середа, 5 липня 2023 р.

Актуальні питання розглянула Рада громад при голові Рівненської обласної ради

Голови громад Рівненщини сьогодні зібралися на Раду громад при голові Рівненської обласної ради.

Обговорили актуальні питання, які стосуються життєдіяльності територіальних громад Рівненщини:

- Оздоровлення та відпочинок дітей на Рівненщині – представив Департамент соціальної політики Рівненської ОДА.

- Представники Головного управління ДСНС України у Рівненській області розповіли  про результати обстежень захисних споруд та чи вистачає таких укриттів, щоб убезпечити населення області. Водночас надали свої рекомендації щодо основних вимог з їх утримання. 

- Депутатка обласної ради Світлана Левицька ознайомила очільників громад з інноваційними проєктами, які є результатом напрацювань вищих навчальних закладів Рівненщини, і які сьогодні активно впроваджуються на Рівненщині.

- Про створення «Паспортів готовності громади до подолання наслідків війни» розповіла директорка комунального закладу облради «Ветеранський простір» Ольга Яковлєва.

- Можливості проєкту USAID ГОВЕРЛА для територіальних громад Рівненської області, які не є партнерами програми – презентувала Руслана Стасюк керівниця Рівненського регіонального офісу проєкту USAID ГОВЕРЛА.




Нагадаємо, що Рада громад при голові Рівненської обласної ради проводить свої засідання не рідше, аніж раз на місяць. Під час таких зустрічей голови територіальних громад області мають можливість отримати корисну інформацію від керівників обласної ради, облдержадміністрації, профільних департаментів ОДА, міжнародних організацій щодо отримання грантів для розвитку своїх територій. Тут також надають роз'яснення про законодавчі новації та галузеві реформи. Тобто Рада громад є комунікаційним майданчиком, де голови ТГ мають можливість з перших вуст отримали вичерпну інформацію на актуальні теми та питання безпосередньо від фахівців. 



Рівненське регіональне відділення Асоціації міст Укроаїни





Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації