четвер, 13 липня 2023 р.

На Рівненщині впроваджуються активності проекту «Її сила: підтримка жінок України в часи війни та відновлення»

Проект «Її сила: підтримка жінок України в часи війни та відновлення» розпочався у жовтні 2022 року і триватиме до жовтня 2024р, він охопив Рівненську, Хмельницьку, Запорізьку області та м.Київ.  Проект виконується Українським Жіночим Фондом у співпраці з Громадською організацією «Ла Страда-Україна» за фінансової підтримки Бюро демократії, прав людини та праці (DRL) Державного департаменту США.

На Рівненщині проект координує «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» а саме Тетяна Мельник, координаторка секретаріату регіональної коаліції в межах проекту. 

Проект вже активно працює над головними завданнями, робота  спрямована на дослідження впливу війни на українських жінок шляхом створення та зміцнення стратегічних регіональних коаліцій.  Мета проекту - розширення можливостей широкого кола зацікавлених сторін для вирішення проблем, з якими стикаються жінки в Україні внаслідок війни, зокрема з гендерно зумовленим насильством (ҐЗН) та сексуальним насильством, пов’язаним із конфліктом (СНПК) – розповіла Тетяна Мельник.

За цей період планують охопити наступні цільові групи:

- жіночі правозахисні організації та активістки

- регіональні органи влади (обласні ради, обласні державні адміністрації

постачальники соціальних послуг, які працюють з уразливими групами жінок (такими як особи, які пережили ГЗН та СНПК та ветеранки війни) 

- медичні заклади, які працюють з постраждалими від насильства над жінками та СНПК

- правоохоронні органи (Нацполіція, Держприкордонслужба, ДСНС)

- ОГС ветеранів війни, ВПО та інших уразливих груп населення як на регіональному, так і на національному рівнях

- ЗМІ, що працюють на національному, регіональному та місцевому рівнях.

Керівниця організації Лариса Гунько зауважила – наскрізною ниткою в заходах проекту завжди є обговорення та орієнтація на пункти Резолюції на виконання Національного плану дій 1325 «Жінки. Мир. Безпека». Відтак в рамках проекту вже працюють над такими заходами:

   Створення регіональних гендерних профілів 

   Пріорітезація потреб і розробка гендерних планів дій 

   Навчання для ключових осіб з ГЗН та СНПК, фандрейзингу

   Грантова підтримка для Коаліцій на виконання плану дій

   Підтримка фондрейзингових та адвокаційних заходів для залучення     додаткових коштів на плани дій

   Підготовка команди психологів для надання допомоги спеціалістам першої ланки.




Підготовлено в рамках Проекту  «Її сила: підтримка жінок України в часи війни та відновлення» що виконується Українським Жіночим Фондом у співпраці з Громадською організацією «Ла Страда-Україна» за фінансової підтримки Бюро демократії, прав людини та праці (DRL) Державного департаменту США.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації