вівторок, 4 липня 2023 р.

Рівне продовжує впроваджувати новації в сфері енергоефективності

Рівне буде єдиним, яке завдяки участі в дворічній програмі NetZeroCities отримає 973 тис євро для того, щоб скоротити викиди СО2 за рахунок підвищення енергоефективності будівель. Це результати перемоги нашого Департаменту економічної політики у грантовій програмі, що фінансується ЄС у рамках Місії Європейського Союзу - зазначає міський голова Олександр Третяк.

В рамках Програми пілотних міст NetZeroCities, ми зможемо економити на опаленні, як в рамках міського бюджету, так і допоможемо економити кожному окремому мешканцю нашої громади.

Ми будемо впроваджувати інноваційні заходи для покращення адаптації до змін клімату і швидкої декарбонізації. Разом із місцевими вищими навчальними закладами, громадськими організаціями та за допомогою експертів з країн ЄС, Рівне впроваджуватиме широкий спектр заходів. Зокрема, буде створено енергетичний паспорт громади, проведено автоматизацію лічильників обліку тепла в комунальних закладах. Буде організовано навчальні курси для студентів, голів ОСББ, завідувачів господарств комунальних установ та створення лабораторії ВДЕ.

Дякую усім, хто працював над підготовкою грантового проекту та буде його реалізовувати. Це можливість впровадити нові більш екологічні підходи до способу життя та роботи, покращення транспорту, модернізації будівель, енергетичних систем, управління відходами тощо.

Працюємо далі над питанням енергоефективності та раціонального, економного використання ресурсів, що дозволить зменшити вплив на екологію та сприятимуть економії бюджетних коштів" - зазначив Олександр Третяк на своїй сторінці у соцмережах.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації