середа, 26 липня 2023 р.

Дубно та американське місто Оксфорд стали містами-побратимами

Дубно уклало Угоду про партнерство з американським містом Оксфорд (штат Огайо, США). Документ підписали 24 липня міський голова Василь Антонюк та мер Оксфорда Вільям Снейлі, який спеціально прилетів за тисячі кілометрів, аби дати старт співпраці між містами.

Знайомство між Дубном та Оксфордом розпочалося в рамках Міжнародної програми Sister Cities International (SCI) завдяки волонтеру Корпусу Миру США в Україні Джефрі Гленну, який протягом 2016-2018 років перебував у Дубні, та представнику благодійної організації Ukrainian Action Джефрі Хартману за посередництва голови БО Фонд громади міста Дубна “Добробут” Миколи Мандзюка.

Відтак, попередні домовленості, які тривали понад 2 місяці, увінчалися підписанням меморандуму між містами Дубно та Оксфорд. Перед цим керівники міст провели зустріч, на якій розповіли про свої міста та обговорили напрямки майбутньої співпраці.

На урочистій церемонії були присутні секретар міської ради Віктор Недашковський, заступник міського голови Микола Ткачук, представники депутатського корпусу та відповідальні посадовці міської ради. У складі офіційної делегації мера Оксфорда супроводжували його попередник на посаді, а зараз професор університету Маямі Майк Сміс та випускник даного університету, представник благодійної організації Ukrainian Action Джефрі Хартман, котрий виступив комунікатором налагодження співпраці між містами Дубно та Оксфорд.

Партнерство міста планують здійснювати в освітній, економічній та культурній галузях. Сторони домовились підтримувати та заохочувати можливості для взаємовигідних обмінів у сферах мистецтва, культури, охорони здоров’я, науки, освіти, туризму та бізнесу. 

Після підписання Угоди про партнерство на честь цієї важливої події було піднято стяг Оксфорда біля приміщення міської ради поряд з прапорами усіх інших міст-побратимів Дубна.

Мер Оксфорда разом з міським головою Дубна поклав квіти до пам’ятника Борцям за волю та незалежність України. У центрі Дубна американські гості оглянули інсталяцію «Герої не вмирають», присвячену полеглим воїнам-дубенчанам, вшанували хвилиною мовчання пам’ять мужніх захисників України.

Дубно стало другим містом-партнером Оксфорда загалом та першим в Україні. У Дубна ж тепер буде сім закордонних міст-побратимів.

Приємно було почути від пана Вільяма слова підтримки нашій громаді та всій Україні у боротьбі проти ворога. Очільник Оксфорда вбачає нашу співпрацю на двох етапах – спершу допомога під час дії воєнного стану, а далі - підтримка громади по закінченню війни. 

«Партнерство із Оксфордом відкриває багато можливостей для взаємовигідного співробітництва. Сподіваюсь, що і для нашого міста, і для Оксфорда така співпраця буде продуктивною і корисною», - зазначив Василь Антонюк.

Підготовлено за матеріалами Дубенської міської ради



Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації