пʼятницю, 19 квітня 2024 р.

На Рівненщині оновлюють Стратегію регіонального розвитку

Представники усіх 64 громад Рівненщини долучилися до стратегічної сесії щодо просторового планування регіону. Захід відбувся у межах проєкту USAID «Говерла». 

«Розвиток області – процес складний та тривалий. І просторове планування відіграє в ньому визначальну роль, - звернувся до учасників заходу начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль. - Це важливий інструмент, що поєднує питання містобудівної документації та землевпорядкування. Такий план дає розуміння щодо основних сфер життєдіяльності ТГ – розташування школи, магазину, лікарні чи виробництва. Закликаю громади вчитися планувати, адже рухатися хаотично вперед неможливо. Лише ті території, які дотримуються своїх стратегій – будуть успішними, розвиватимуться і матимуть більше запитів від бізнесу».  

До участі у стратегічній сесії долучилися представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, експерти, консультанти Рівненського РВ АМУ  та громадськість. 

Експерти акцентували увагу на важливості планування та розбудови, визначаючи конкретні кроки для ефективної реалізації планів. За результатами роботи у групах учасники презентували свої напрацювання у дискусійних групах.

- Без участі громад важко уявити, як має реалізовуватися ця Статегія. Адже кожен має в ній своє місце і завдання, свою зону відповідальності. Війна – це великий виклик для нас усіх, але й велике «вікно можливостей». Кожен може зробити щось, щоб покращити життя своєї громади і області вцілому. Сьогодні ми можемо віднайти додаткові ресурси, які в мирний час були недоступні. А кожна гривня інвестицій – це той мультиплікатор, який завтра дасть додаткові надходження в бюджет. А, отже, можливості не лише розвиватися, а й допомагати нашим Збройним Силам, - переконаний заступник голови обласної ради Віталій Ундір.


Нагадаємо, що партнери вже мають досвід співпраці з 10 ТГ Рівненщини і продовжують надавати технічну, матеріальну, консультативну підтримку громадам.

В рамках заходу також нагородили дві громади Рівненщини за успішну реалізацію проєктів у 2024 році: 

- за кращу практику формування систем цивільного захисту населення та реагування на надзвичайні ситуації відзначили Білокриницьку громаду, 

- за кращу практику розширення можливостей молоді відзначили Корецьку громаду. 

Голова Гощанської громади Микола Панчук поділився враженнями після заходу – «Неймовірно потужний захід! Під час тематичних активностей обговорили загальні рамки моделі гармонізації систем просторового, стратегічного планування, програмування та програмно-цільового бюджетування, а також цілі публічного формування напрямків просторового розвитку Рівненської області. Багато практичної роботи в командах, комунікації з представниками сусідніх громад.»

Нагадаємо, USAID «Говерла» вже упродовж тривалого часу допомагає громадам Рівненщини з розробкою низки документів. Це стратегії розвитку та плани їх впровадження.

Захід відбувся в рамках Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування («ГОВЕРЛА»), який впроваджується компанією DAI Global LLC (DAI). 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Рівному обговорили потреби та проблеми доступності допомоги для ВПО

30 квітня у Рівному відбулася перша адвокаційна зустріч з метою обговорення потреб та проблем доступності допомоги для ВПО та напрацювання м...

Популярні публікації