четвер, 25 квітня 2024 р.

В Рівному відкрили оновлений молодіжний простір «НОТА»

У Рівненській обласній бібліотеці для молоді  відбулося офіційне відкриття оновленого Молодіжного простору «НОТА», який діє в рамках програми «Молодь як провідник української національної ідентичності» - «Мріємо та діємо». Вона спрямована на розвиток та підтримку молоді в Україні та реалізується за підтримки іноземних партнерів IREX та USAID.

На урочисте відкриття простору завітали гості з інших міст України, партнери, представники громадських організацій та обласної ради. 

Нагадаємо, що молодіжний простір "НОТА" (надихай, об'єднуй, твори, активізовуй) був створений на базі обласної бібліотеки для молоді у 2021 році з метою саморозвитку молоді через неформальну освіту. 

Тут постійно проводять різноманітні заходи: мовні клуби, кіноклуби, тематичні вечірки, квести, тренінги, семінари, воркшопи, майстер-класи.

Оскільки приміщення знаходиться у бібліотеці, передбачена також зручна та комфортна зона читання. Тут регулярно організовують зустрічі з відомими діячами культури та мистецтва, письменниками, акторами, психологами.


Минулого року бібліотека  отримала грант на ремонтні роботи в читальному залі на суму понад 100 тис. дол. У січні цього року ремонт розпочався, і тепер оновлений простір бібліотеки став більш інклюзивним та доступним, що дозволить різним категоріям людей проводити тут час з користю та відпочити.

Відбулося урочисте встановлення таблички та прозвучали вітальні слова важливих для простору гостей та партнерів. Також пройшла панельна дискусія “Молодіжна політика в Рівненській області та громаді. Діалог між молоддю та владою”. Всі мали можливість висловити свою думку, поставити питання і обговорити важливі моменти у розвитку молодіжної політики у Рівненській області.

І на завершення, звичайно, були музичні виступи молоді, кава-брейк і неформальне спілкування! Щиро дякуємо усім, хто провів цей день з нами! Чекаємо вас на майбутні події!

За матеріалами Рівненської обласної ради


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації