вівторок, 9 квітня 2024 р.

Координаційну раду з питань забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків створили у Здолбунівській громаді

У громаді відбулося перше засідання координаційної ради з питань забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків  за участі представників виконавчого апарату Здолбунівської міської ради, представників громадського сектору, зокрема ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» та ГО «Жінки в громаді». 

Керівниця ГО «Жінки в громаді» Наталія Біндюк розповіла – які нині проєкти на цьому шляху реалізує команда організації у співпраці з міською радою.  Усі ці заходи та проєкти сприяють розвитку громади, нині йде розробка гендерного профілю громади.

Учасники обговорили Положення про згадану раду, ознайомилися з перевагами гендерно-орієнтованого врядування, прикладами місцевих гендерних ініціатив та програмами підвищення економічної спроможності жінок-підприємець. 





Людмила Чернявська експертка з гендерного врядування, консультантка Програми «Жінки-лідерки» Національного демократичного інституту презентувала учасникам зустрічі теми, які сприятимуть ефективній роботі Координаційної ради з питань забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків:


Переваги гендерно орієнтованого врядування Інтегрування питань ґендерної рівності в організацію роботи місцевих рад 

Ключові аспекти врахування питань гендерної рівності у стратегіях (програмах) розвитку громад 

Приклади місцевих гендерних ініціатив (Громада, дружна до жінок, Програма розвитку туризму та ін.) 

Як у Здолбунівській громаді враховуються питання гендерної рівності в організації роботи ЦНАПу, розповіла начальниця Центру надання адміністративних послуг Марина Ройко.

Особливу увагу цьому питанню приділяють у Центрі зайнятості, розповів очільник закладу Сергій Бабич.  

Публікація підготовлена в рамках проекту «Посиленння політики рівних можливостей у Рівненській області», який реалізує ГО «Центр підтримки  громадських ініціатив «Чайка» завдяки підтримці Національного демократичного інституту (НДІ) та британського народу через Міністерство закордонних справ, у справах співдружності та розвитку (FCDO)


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації