четвер, 4 квітня 2024 р.

У трьох громадах Рівненщини готуються до реалізації жіночих ініціатив

Лідерки та активістки з трьох громад Рівненщини - Березнівської, Здолбунівської і Тараканівської, підготували свої заявки на конкурс в рамках проєкту  «Посилення політики рівних можливостей у Рівненській області». Нагадаємо, проєкт реалізує ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка». 

Програма підтримки жіночих ініціатив орієнтована на жінок з територіальних громад і має на меті: 

1) допомогти жінкам просувати зміни, спрямовані на інклюзивне відновлення громад в умовах воєнного стану, зокрема щодо політики рівних можливостей, в своїх громадах; 

2) надати жінкам та вразливим групам населення можливість на практиці посилити навички реалізації проектів, важливих для громади, в якій вони мешкають;

3) підвищити видимість місцевих лідерок та їхнього внеску у інклюзивне відновлення та розвиток громади.




Фахівчині Центру «Чайка» Лариса Гунько та Тетяна Мельник провели робочі зустрічі з активістками, депутатками та лідерками громад, які упродовж проєкту долучалися до тренінгів, зустрічей з експертами, вивчали досвід застосування гендерних підходів у формуванні місцевих політик  та працювали у форматі жіночої політичної студії.


 Під час фінальних зустрічей – обговорили поточні проблеми, напрацьовані матеріали та ідеї, проаналізували як змінилося ставлення до жінок в політиці, а також обговорили Гендерний профіль Рівненщини,  який презентували нещодавно. 

Лариса Гунько зазначила – «Учасниці  проєкту нині мають змогу реалізувати власні  ініціативи, аби активізувати жіноче середовище у своїх громадах. Конкурсна комісія вже ознайомилася з міні-проєктами, та приступила до оцінювання. Тож вже найближчим часом ми повідомимо учасниць конкурсу про його результати.» 


Проєкт реалізує ГО Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» завдяки підтримці Національного демократичного інституту NDI Ukraine - National Democratic Institute та британського народу через Міністерство закордонних справ, у справах співдружності та розвитку (FCDO)



Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації