четвер, 25 квітня 2024 р.

Як працювати з українською переміщеною молоддю в різних країнах світу - рекомендації напрацьовують у Відні

З 21 по 27 квітня у Відні проходить проєкт Erasmus+ по роботі з українською переміщеною молоддю, участь у навчанні бере представниця з Острозької громади Ольга Стецюк. До складу української делегації увійшли представники з Києва, Чернівців та Ковеля, в цілому до програми також входять делегації  з Португалії, Іспанії, Польщі. 

У рамках проєкту учасники й учасниці обговорюють виклики для української молоді за кордоном, вищу освіту, особливості роботи з молоддю в Європі та проводять групові рефлексії й нетворкінг. 

В рамках тренінгу «Молодіжна робота з переміщеною українською молоддю» учасники відвідали мерію Відня, де зустрілися з депутаткою Парламенту міста Відня та головою правління молодіжної організації Wienxtra – Dolores Bakos. 

Говорили про проблеми та виклики, з якими зіштовхується переміщена українська молодь в Австрії, а також про можливості їхнього ефективного вирішення. 


За результатами тренінгу учасниками будуть опубліковані рекомендації щодо роботи з переміщеною українською молоддю. Документ стане у нагоді молодіжним працівникам та сприятиме покращенню комунікації з переміщеною молоддю. 

Ольга Стецюк зазначила – «В рамках проєкту  ми усі разом напрацьовуємо рекомендації щодо  роботи  з українською  молоддю за кордоном, адже це  українці,  які живуть за кордоном і виїхали під час повномасштабного вторгнення в різні країни Європи.»

Проєкт «Молодіжна робота з переміщеною українською молоддю» ініційований та організований Європейським центром свободи та незалежності спільно з WIENXTRA в рамках програми Erasmus+.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Всеукраїнську історико-краєзнавчу конференцію планують провести у Гощанській громаді

Гоща готується до проведення другої Всеукраїнської історики-краєзнавчої конференції «Крізь віки: історія та культура Гощанського краю». Темо...

Популярні публікації