вівторок, 3 серпня 2021 р.

Відбувся тренінг для представників Гощанської громади у рамках реалізації проєкту «Civic tech - інструмент якісної взаємодії»

У Гощі відбувся тренінг для представників громади у рамках реалізації проєкту «Civic tech - інструмент якісної взаємодії» реалізується Асоціацією міст України та ГО «Стратегії розвитку громад» у межах проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди».

Однією з 30 громад, які були відібрані на конкурсній основі з усієї України для реалізації проходження навчання та подальшого використання інструментів електронної взаємодії влади та громадськості, стала Гощанська громада. Варто зазначити, що для участі у проєкті було надіслано 187 заявок від громад чисельністю населення до 50 тисяч.

В рамках всеукраїнської програми в роботу Гощанської територіальної громади вводяться такі інструменти як Громадський бюджет та Відкрите місто.

Серед інструментів електронної взаємодії, які поетапно можуть бути використані в роботі Гощанської громади, розглядались: Електронні петиції, Чат-боти, Веб-сайти, геосистема «Відкрите місто», Електронні консультації. Всі ці інструменти мають покращити взаємодію влади та громадськості у процесі вирішення місцевих проблем.

Під час тренінгу, тренери Юрій Сульжук, Наталія Ткачук ознайомили мешканців громади з електронними інструментами та методикою їх користування, котрі планується запустити в Гощанській територіальній громаді після проходження відповідних етапів проєкту. Також відбулось обговорення подальших кроків реалізації інструментів, деталей реалізації інструментів громадської взаємодії.

За матеріалами Гощанської селищної ради


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації