четвер, 19 травня 2022 р.

Генетичний код нації – Рівненщина розквітла вишиванками

Щороку у День Вишиванки громади Рівненщини мають особливий настрій та вигляд. Вишиванки рясніють у кожній міській, селищній та сільській раді. Цьогоріч – це внутрішнє та щире бажання додати святкового та переможного настрою усім оточуючим. Тож ловіть нашу щорічну добірку з різних куточків  Рівненщини. 

Гощанська громада

м. Рівне

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. В Україні таким символом є вишиванка - своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами, символами та знаками.

Вважаємо, що українцям в такий гіркий період особливо потрібні позитивні емоції, натхнення, налаштування на добрі думки. 






Прагнення Українського народу до єдності особливо важливе в складні часи, тому сьогодні одягнімо вишиванки та вкотре відчуймо єдність зі своїм народом та спільне прагнення ПЕРЕМОГИ проти рашистів.

Управління культури і туризму




Острог – Молодіжна столиця України 2022
вдягнувся у вишиванки.

Вишиванка - наша душа, бо така ж глибока й сокровенна

Вишиванка - наша пам'ять, бо, пам'ятається мені, була завжди: накрохмалені до скрипу бабусині рушники на образах, наволочки на величезних подушках та простирадло, що покривало батьківське ліжко і на яке "боронь Боже" вилазити, бо ж ВИШИТЕ...

Вишиванка - наша цінність, бо шануємо як святиню і прививаємо це почуття дітям

Вишиванка - символ працелюбності, бо така кропітка праця, безсонні ночі і дбайливість у кожній. 


м. Корець

Ми всі дуже красиві у своїх вишиванках. Давайте одягнемо цю вишивану красу - у знак єдності, підтримки, любові. На нас дивиться весь світ і в цю мить весь світ милується нами! Світлого настрою у вишитий день! З Днем Вишиванки!

КЗ "Центр культури" Корецький Міський Будинок культури





м. Здолбунів

Вишиванка для нас не просто особливий одяг - це традиція, символ. Це - наш споконвічній оберіг, це - наша духовна броня, це Код нації. 

А ви знали, що перші вишиванки відігравали не стільки функцію одягу, як, за повір’ями, оберігали їх власників від зла. Саме тому сорочки оздоблювали візерунками на рукавах, комірах, подолі так, щоб малюнок торкався тіла. Дітям при народженні дарували вишиту сорочу, аби та оберігала їх від злих духів. 


Здолбунівській міський голова Владислав Сухляк привітав з першим днем народження малюків, які народились у День Вишиванки - «Сьогодні у такий символічний день для нашої нації подарував перші вишиваночки для маленького козака з Орестова та Софійки з міста Ізюм (Харківська обл.) Міцного здоров'я нашим малюкам!  Нехай кожен стібок, кожен хрестик на ваших вишиванках оберігають вас та дарують щасливу долю!»

 


Гощанська громада 

Така особлива у нас сьогодні нарада - 19 травня День Вишиванки. Українська вишиванка – це про любов, боротьбу і перемогу. Будемо носити її з гордістю, безмежною повагою і любов’ю до нашої України.

Слава нашим захисникам, Слава Україні!  Україну - не розділити! 


Наша малеча у вишиванці. Така неймовірна теплота та така красива наша Набережна. Наші юні друзі - дуже талановиті, патріотичні й неймовірні!




Тараканівська громада

Вишиванка - духовна броня українців! Україна - броня світу!






Рокитнівська громада

Наш незмінний символ національної ідентичності, нескореності та сміливості! Наша духовна броня! З Днем вишиванки, українці! 



Великоомелянська громада 
Вишиванка - символ українського народу


Мала Любаша

Вітаємо з щирим і красивим святом – Днем Вишиванки! Не забувайте про своє коріння, пам'ятайте про те, звідки всі ми прийшли. Національна пам'ять надзвичайно важлива, і тільки ми з вами можемо її зберегти та передати нащадкам. 





Демидівська громада

Українська вишиванка – один з головних символів нашого народу. Це одяг вільних і сильних, незламних духом людей.

Сьогодні кожен українець одягнувши вишиванку підкреслює своє походження, адже ми – українці, вільний народ незалежної держави, яка відчайдушно бореться з російським окупантом. Нехай це свято зітре кордони та об'єднає українців по всьому світу! В цей день хочеться побажати миру нашій Україні. Нехай наш патріотизм допомагає захищати Україну та робити її цілісною та незалежною. 

Слава Україні! Героям слава! 


Бугринська громада

В якому б краї не зустріли ви світанки

В якій країні ваш не був поріг

У будні й свято одягайте вишиванки

Священний український оберіг

Повчанська громада. 


Рафалівська громада

Мирогощанська громада

Повчанська громада

Смизька громада
Підготовлено за матеріалами громад Рівненщини

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації