середа, 4 травня 2022 р.

В США на аукціоні продаватимуть Радивилівські вишиванки

Радивилівські вишиванки з Рівненщини виставлять на благодійний аукціон в США. А кошти, які вдасться зібрати, спрямують на потреби Збройних Сил України. 

Ініціатива такої доброчинної акції належить волонтерці з Польщі, яка має українське коріння. Вона вже допомагала Радивилівській громаді. Натомість зараз задіяла свої зв’язки, щоб організувати тематичний аукціон в США, і запропонувала жителям Радивилівщини долучитися.


Тож люди почали збирати вишиванки, які стануть лотами. Це і рушники, і подушки, і скатертини, і серветки, і сорочки. 

Всього за один день з осель Радивилівщини для аукціону, який пройде за океаном, зібрали чималу колекцію рукодільної краси. За словами Олени Пісарєвої, начальниці служби у справах дітей міської ради, вдалось відшукати і цілком унікальні речі. Наприклад, святковий жіночий костюм, вишитий давньою технікою, на благу справу віддала жителька Перенятина пані Оксана Желізняк. А також автентичний чоловічий жупан з аплікацією.Особливо щедрим для аукціону є внесок радивилівчанки Надії, молодої матусі, яка передала на благодійний розпродаж чималий вишитий спадок своєї нині вже покійної бабусі – Ірини Миколаївни Подавець.


Наділена талантом від Бога, Ірина Миколаївна кожну вишиту річ "відчувала", наче рідну дитину, вкладала душу у кропіткий процес. І з великою повагою ставилась до кожного виробу. Близько трьох десятків картин, виконаних майстринею за життя, будуть відправлені разом з іншими речами на благодійну торгівлю в США.

Закодовані на добро і позитив, вишиванки з Радивилівщини вже відправили на аукціон.

Тим часом жителі Радивилова переконують, що вишиванка – це не лише традиція, не тільки національний код, а й оберіг.

Служба у справах дітей Радивилівської міської ради висловлює щиросердечну подяку всім жителям громади, чиї серця увесь цей час відкриті для благодійності. Разом робимо все можливе, аби не гинули від куль українські діти, а зростали під мирним небом.

А в протистоянні з ворогом українська вишиванка не лише додає сили, приносить удачу, але, як бачимо, активно допомагає працювати на перемогу!

Повідомляє Радивилівська міська громада


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації