вівторок, 3 травня 2022 р.

У Рівному відбувся діалог бізнесу та влади з обговорення актуальних питань

Тристоронній діалог  між представниками бізнесу, влади та податківців відбувся у Рівному в рамках засідання Асоціації платників податків. 

В обговореннях також взяли участь  податківці, митники, Асоціація платників податків, підприємці, Рівненське РВ Асоціації міст України, центр зайнятості. Першочергово обговорили  роль підприємництва в наближенні перемоги та у повоєнному відновленні міста. 


Нині, за даними органів ДПС, спостерігається тенденція до зниження надходжень місцевих податків, зокрема, в травні виконання складе 95 % до плану.

Спільно з підприємцями та представниками державних установ висловили свої думки, напрацювання та ідеї з приводу солідарного підходу бізнесу у сплаті податків. Чимало говорили про місцеві бюджети та розвиток громади в умовах війни.

Зокрема в ході дискусій учасники зустрічі:

- проаналізували проблеми наповнення бюджету, 

- обговорили можливі варіанти та конкретні пропозиції додаткового залучення коштів від сплати податків в громаду,

- розглянули алгоритм спільних дій у роботі із платниками податків, 

- напрацювали проект звернення до бізнесу, в котрому закликали малий і середній бізнес відновлювати діяльність і сплачувати податки.


Міський голова Рівного Олександр Третяк висловив свої пропозиції щодо наповнення місцевого бюджету - зокрема, встановити ставку акцизу на пальне і повернути відрахування до місцевих бюджетів. Переконаний, що нині, використовуючи ресурс території, люди мають сплачувати відповідний податок на місцях, тим самим сприяючи розвитку регіону. 

Консультантка з бюджетних питань рівненського РВ АМУ Людмила Кушнер зазначила - "Запроваджені Законом №2120 податкові преференції, у тому числі з єдиного податку, призведуть до збільшення дефіциту бюджетів місцевого самоврядування, зорема на територіях, де не ведуться бойові дії."

Проект резолюції направили до ОВА, народних депутатів, державних органів та Уряду. 

Рівненське РВ АМУ, використано матеріали Рівненської міської ради


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Громади продовжують м'яку інтеграцію ВПО через занурення в історичне минуле Рівненської області

Співпраця Ради з питань ВПО при Рівненській ОВА, Ради з питань ВПО при Березнівській міській раді та БО «БФ «Рокада» сприяла проведенню екск...

Популярні публікації