середа, 4 травня 2022 р.

Рівненська територіальна громада активно допомагає сім'ям, котрі через воєнні дії знайшли прихисток у нашому місті

Щодня кількість громадян, потребуючих прихисток зростає. Нині - 14 160 ВПО зареєстровано у Рівненській міській ТГ розповіла заступниця міського голови Марина Кузмічова.

1600 ВПО отримують дворазове безкоштовне гаряче харчування у гуртожитках нашого міста.

2500 продуктових пакетів отримали домогосподарства (приблизно 5000 осіб) на базі Територіального центру соціального обслуговування за адресою Дубенська 27.


1515 продуктових пакетів отримали домогосподарства на базі волонтерського центру організованого у ЗОШ 1 за рахунок гуманітарних вантажів.

4 445 звернень, а це приблизно 13 780 ВПО отримали можливість вибрати одяг та взуття, засоби гігієни у волонтерському центрі організованому у ЗОШ 18.


Сьогодні департамент соціального захисту активно формує призначення на виплату державної допомоги для ВПО (щодня 600 призначень).

Понад 5600 домогосподарств мають сформовані призначення на виплати, а це приблизно 7000 ВПО. 

Близько 3000 ВПО оформили призначення через програму Дія самостійно.

Водночас, Марина Кузмічова нагадує -  «Надходження коштів залежить від Міністерства соціальної політики.  ВПО, котрі вже мають сформоване призначення мають можливість отримати фінансову допомогу і від міжнародної програми ООН. На контактний номер телефону, вказаний у реєстраційних документах, надійде смс з кодом. Далі для отримання коштів потрібно звернутися у будь-який банк, котрий працює з платіжною системою Wester Union. Алгоритм нарахування допомоги залежить виключно від партнерів ООН.


Департамент соціального захисту не впливає на систему розподілення коштів міжнародного партнера і не може пришвидшити отримання смс.  Також зауважу, без реєстрації ВПО у РТГ виплати та продуктові пакети не надаються.»

Додаткову консультацію можна отримати за телефоном:   15-53 або 096 057 67 19


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації