середа, 22 червня 2022 р.

Делегація з Корця відвідала польські міста-побратими

Місто Корець має польські міста-побратими Валч та Бихаву, з якими налагоджена гарна співпраця та які постійно підтримують громаду, особливо в цей складний час. 

На запрошення міського голови Валча Мачека Жебровського та президента Клубу з міжнародної співпраці Богуслава Олейніка делегація від Корецької громади, до складу якої увійшли голова Корецької міської ради Людмила Дмитрук, заступник міського голови Іван Маркевич та директор КП «Корецьжитловодоканал» Андрій Чекальський, минулими вихідними з дружньою поїздкою відвідала міста-побратими. 


Представники Корецької громади відвідали виставку «Drogi do domu... Korzec», яка проходила у музеї м. Валч та стосувалась Корця – на фото була представлена історія родин з Кореччини, які у період Другої світової війни емігрували до Польщі, Німеччини, Ізраїлю. Фото для виставки надавали всі – і члени родин-емігрантів і сім’ї з Корця. Захід був насиченим та хвилюючим, адже учасниками були представники різних країн (Польща, Німеччина, Ізраїль), які спільно згадали історію, своє коріння. Провели паралелі між цими та минувшими подіями 40х рр. минулого століття, про злодіяння нацистів до єврейського народу та про злочини рашистів щодо українців сьогодні.

Корецький міський голова Людмила Дмитрук від імені усієї громади подякувала за всю ту допомогу, яку польський народ, зокрема і наші міста-побратими, надає Україні та запросила всіх учасників до перегляду документального фільму про рашистські злочини в Україні. 

«Поляки перші хто підставив своє плече, коли нам було найтяжче та підтримують і досі», - зауважила Людмила Дмитрук у розмові із мерами міст, адже делегація відвідала і місто-побратим Бихаву, де на потреби Корецької 15 ДПРЧ було подаровано засоби та спец обладнання для боротьби з пожежами та ліквідацією надзвичайних ситуацій, у вигляді пожежних рукавів, спец одягу і т.п. За це велика вдячність міському голові Бихави Янушу Урбану.


Можна сміливо сказати – це була не просто робоча поїздка, а дещо більше, адже поряд з офіційними заходами, зустрічами, були чуттєві історії, щирі емоції, теплі спогади та дружня підтримка, яка так необхідна нам усім, особливо зараз.



За матеріалами Корецької міської ради


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації