понеділок, 6 червня 2022 р.

Допомога переселенцям у Гощанській громаді

Гощанська селищна рада активно допомагає вимушеним переселенця у забезпечені першочергових потреб, у тому числі продуктами харчування.

Лише минулого тижня працівники КЗ "Територіальний центр соціальних послуг" Гощанської селищної ради тричі видавали набори продуктових пакетів людям, які знайшли прихисток на території Гощанської громади.


Рівненщина отримала 1200 тон борошна та 400 тонн гороху на потреби вимушено переміщених осіб від Всесвітньої продовольчої програми ООН. Вантаж збалансовано розподілили між громадами Рівненської області для надання допомоги вимушено переміщеним особам.

Зокрема Гощанська територіальна громада отримала борошно й горох у розрахунку на 1005 осіб. Це по 1 кг 900 гр гороху й 9 кг 400 муки на одну особу.


Зі слів заступниці директора Територіального центру соціальних послуг Світлани Павлюк на території Гощанської громади офіційно було зареєстровано 1071 вимушених переселенців. Окремі з них уже повертаються до рідних домівок, тож продуктові набори отримали всі, хто звернувся в терцентр. Для їх отримання потрібно було мати при собі документ, що підтверджує статус внутрішньо переміщеної особи.

Окрім борошна й гороху переселенці могли отримати по 2 банки каші з м’ясом, привезених з Володимирецької громади.

Майже 500 продуктових наборів для вимушених переселенців Гощанської територіальної громади передали Нетішинські атомники.

До складу продуктового набору входили олія, цукор, борошно, макарони, два види круп, печиво, тушонка. Продуктові пакети були розраховані на сім’ю з трьох осіб. Сім’ї з більшою кількістю осіб отримували два-три продуктові набори.


Вартість одного набору в межах 300 грн. Кошти для їх формування – це особистий внесок працівників атомної станції.

Адміністрація підприємства, працівники Хмельницької АЕС щомісяця перераховують особисті кошти на ЗСУ, збирають гроші для придбання гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям з власних заробітних плат.


Зі слів голови ради молоді Хмельницької АЕС Євгена Михальця, за три місяці війни понад 5 тисяч працівників підприємства перерахували 64 млн. грн на ЗСУ.

Підготовлено за матеріалами Гощанської селищної ради


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації