пʼятниця, 24 червня 2022 р.

Рівне налагоджує співпрацю з англійським містом Морпед

Двоє представників англійського міста Морпед, адміністративного центру графства Нортумберленд, завітали сьогодні до Рівного. Чоловіки здолали більше 3 тисяч кілометрів, щоб привезти допомогу в Україну. Карл Крюгер та Саймон Бернідж привезли речі першої необхідності у с.Кадище Луцького району. А також їжу тривалого зберігання, ліки, турнікети та деякі важливі тактичні речі для наших воїнів. 

Британці зустрілися із міським головою Рівного Олександром Третяком, аби налагодити подальшу співпрацю вже на офіційному рівні.

- Мій прадід — українець, він народився і жив на Волині. Я завжди любив та цікавився Україною, усі ці роки шукав свою малу батьківщину, намагався з’ясувати все більше деталей. А зараз, коли в країні моїх предків війна, я не міг лишитися осторонь, тож вирішив самостійно доставити допомогу. Шукали зустрічі з вами, щоб розуміти, чим іще можемо бути корисні, що іще потрібно, - зауважив Карл.

За словами міського голови, така підтримка від іноземних міст надзвичайно важлива. Тим паче, що вона може вийти на офіційний рівень. Пані мер Морпеду передала запевнення у готовності співпраці поміж містами.

“Наша країна проживає непрості місяці, але ми живі, ми боремося і наближаємо всіма силами нашу перемогу. Підтримка Великої Британії, ваша підтримка, допомога сприяє цій боротьбі. Бо ж ми стоїмо не лише за себе, а стоїмо на сторожі безпеки інших країн,” - відзначив міський голова Рівного.

На завершення Саймон подарував Олександру Третяку прапор Морпеду, як символ початку дружби та співпраці між містами.

За матеріалами Рівненської міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації