понеділок, 27 червня 2022 р.

Представники Програми USAID з аграрного і сільського розвитку відвідали Рівненську та Гощанську громади

В рамках пілотного впровадження ініціативи із розвитку громад Агенція регіонального розвитку Рівненської області було проведено захід за участі спільної команди Програма USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО, CIVITTA, BermanGroup, EasyBusiness.



Директор Департаменту економічного розвитку Рівненської міської ради Володимир Липко та заступник міського голови Ігор Кречкевич долучилися до зустрічі з представниками Програма USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО в рамках їхнього візиту в Рівненську територіальну громаду.


Проєкт передбачає підтримку взаємодії громад для реалізації цілей, спрямованих на подолання викликів, пов’язаних з війною, та сприяння місцевому економічному розвитку у 5 напрямках:

  • Релокація підприємств із регіонів, які суттєво постраждали від військових дій;
  • Створення та розвиток агропромислових кластерів; 
  • Працевлаштування та підтримка внутрішньо переміщених осіб;
  • Покращення логістики для сільськогосподарської та харчової продукції;
  • Покращення планування ресурсів місцевими органами влади.


Наразі відбулася перша зустріч в Рівненській та Гощанській громадах, усі разом відвідали підприємства органічного вирощування “Дедденс Агро”, “Агро Органік”, виробничо-торговельне підприємство “Агропереробка”, Вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі.  

Представники грантодавця були щиро вражені економічним та інвестиційним потенціалом громади, інноваційною складової розвитку промислового виробництва й формуванням та використанням ресурсних можливостей агросектору.


Наступним етапом реалізації проєкту буде генерування ідей і переведення їх у практичну площину проєктних пропозицій. 

Відтак координатори проєкту вирішуватимуть який із запропонованих проєктів найбільш ефективний і вартий фінансової підтримки. У рамках проєкту грантодавець може допомогти створити на базі уже працюючого підприємства переробку, налаштувати виробництво при фермерському господарстві, запропонувати нові ринки збуту.


USAID АГРО готовий підтримати ініціативи, спрямовані насамперед на розвиток аграрного сектору, фермерських господарств для забезпечення продовольчої безпеки держави і розглядає проєкт в рамках муніципального співробітництва Рівненської, Гощанської, Корецької, Великомежиріцької та Привільненської громад.

Підготовлено за матеріалами Рівненської та Гощанської громад


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації