четвер, 16 червня 2022 р.

Голови громад зібралися на засідання Координаційно-консультативної ради з питань місцевого самоврядування при голові Рівненської обласної ради

В сесійній залі обласної ради зібралися понад півсотня учасників: очільники територіальних громад Рівненщини, голови постійних комісій та керівництво обласної ради. Під час зустрічі розглянули важливі питання порядку денного.


Зокрема  директор департаменту освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації Петро Коржевський розповів які перспективи розпочати новий навчальний рік вчасно, якою є ситуація з фінансуванням галузі освіти. Сьогодні вкрай складно робити будь-які прогнози, однак фахівці опрацьовують кілька варіантів. І це пов’язано передовсім з умовами війни, в яких живе країна, а отже, і питанням безпеки дітей та педагогів в ході навчального процесу. Це також питання безперебійного забезпечення теплом мережі навчальних закладів області, питання належної логістики з довозу дітей до шкіл тощо.


А з цим, зокрема, можуть виникнути проблеми, адже частину шкільних автобусів уже відправили в «гарячі» регіони. У той же час, за словами Петра Коржевського, держава працює над тим, щоб забезпечити нашу та інші області новим шкільним транспортом.

Друге надважливе питання, від якого залежить формат майбутнього освітнього процесу, – це достатня кількість бомбосховищ та укриттів. І це справжня проблема. Чи зможуть громади підготувати належну кількість таких безпечних місць для всіх дошкільнят, школярів та студентів, - питання поки також відкрите.


Виконавча директорка Рівненського РВ «Асоціації міст України» Тетяна Грещук нагадала про основні завдання організації в умовах воєнного часу. Щотижневий дайджест Асоціації міст України «РОБОТА ГРОМАД В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ» - інформує про головні новини, експерти надають роз’яснення для органів місцевого самоврядування щодо проблемних питань. 

«Сьогодні наше спільне завдання з центральною владою - залишити тарифи на опалення та гаряче водопостачання на рівні минулого опалювального сезону. Для цього потрібна державна підтримка комунальної теплоенергетики, списання боргів, компенсація різниці в тарифах.


В межах поточної діяльності, Асоціація організовує проведення тематичних вебінарів, посилання на які, ми Вам надаємо на вайбер,  та на електронну пошту.  А також маєте можливість переглянути вебінари у записі» - розповіла Тетяна Грещук. Водночас нагадала про зміни у законодавстві, які вдалося лобіювати АМУ у військовий час, що захищають інтереси органів місцевого самоврядування.


Про стратегію розвитку громади в умовах ліквідації наслідків війни виступив  керівник програми практичної політики, експерт Інституту Політичної Освіти Олександр Солонтай. Стратегічне планування – вкрай важливий фактор розвитку. Утім, навіть до початку повномасштабного вторгнення у більшості громад в Україні «мислили» проєктами, заходами, бюджетним роком та іншими дрібними кроками, наголосив Олександр Солонтай.

Окрім того, учасники засідання обговорили питання щодо співпраці територіальних громад і органів поліції щодо забезпечення порядку, запобігання правопорушень і злочинів.

Також  директор комунального закладу «Ветеранський простір» Ольга Яковлєва розповіла про Діяльність цього комунального закладу та реалізацію проєкту «Соціальне менеджерство в громадах Рівненщини».

Повідомляє Рівненське РВ АМУ, використано матеріали Рівненської обласної ради


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

У Тараканівській громаді стартував проєкт для активісток - відео

Жіноча ініціатива «Спільнота активних жінок в дії» в Тараканівській громаді розпочали реалізацію своїх  ідей, заходи реалізовуються рамках п...

Популярні публікації