середа, 13 вересня 2023 р.

Особливості формування місцевих бюджетів на 2024 рік обговорили голови громад у Рівному


У Рівному обговорили стратегію розвитку області та особливості формування місцевих бюджетів на 2024 рік. Ці та інші питання сьогодні розглянули під час засідання Рівненського регіонального відділення Асоціації міст України. 

Участь в засіданні РРВ АМУ взяли - голова Рівненської ОВА Віталій Коваль, його заступник Ігор Тимошенко, керівники обласної ради - перший заступник голови Микола Кучерук та голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків Ігор Ясенюк, керівники профільних департаментів.

Учасники засідання обрали для обговорення теми, які є важливими, в роботі громад в умовах війни.

Зокрема, поділилися думками щодо актуальності Стратегії розвитку Рівненської області на період до 2027 року. А саме: на які питання необхідно звернути увагу передусім, і які напрямки підсилити. Обласна  стратегія вже є - в жовтні буде фіналізована і презентована. 



Директорка департаменту фінансів Рівненської ОДА Лідія Біляк розповіла про особливості формування місцевих бюджетів на 2024 рік в умовах воєнного стану, а також про стан виконання зведеного бюджету Рівненщини в поточному році. 

Присутні жваво обговорювали  вилучення військового ПДФО з місцевих бюджетів. Адже громади недоотримають чималі суми до місцевих бюджетів. Нагадаємо напередодні до Парламенту подано Законопроєкт №10037 що передбачає вилучення з місцевих бюджетів ПДФО від оподаткування доходів у вигляді грошового забезпечення, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими та особами рядового і начальницького складу за період з 1 жовтня 2023 року по 31 грудня 2024 року. 

Потому також обговорили - сплату земельних податків та орендної плати за землю.  

Про актуальні грантові можливості, які надає співпраця з Проєктом «Говерла» розповів експерт проекту Василь Курилас.



Повідомляє Рівненське РВ АМУ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Ґрантова програма «єРобота: Своя справа» - успішно реалізується у Корецькій громаді

За підсумками реалізації Державної грантової програми «єРобота: Своя справа»  протягом 4 місяців 2024 року вже 16 підприємців нашої громади ...

Популярні публікації