субота, 30 вересня 2023 р.

Громадські організації з Корця та Квасилова активно працюють над власним розвитком

Відбулися особисті консультації для представників ГО «Культвідродження» Квасилівської ТГ  та ГО «Простір жіночих можливостей «АктивнаЯ» м. Корець, які провели представники  Благодійної організації «Позитивні жінки м.Рівне»  у межах суб-гранту проєкту «Створення рецепції евакуації з багатофункціональними сервісами».  Головна мета особистих консультацій  - надання психологічної підтримки працівників та волонтерів.

Під час роботи зосередилися на таких темах: 

Вплив стресу на професійну діяльність. Способи екологічного реагування на стресогенні фактори та методи подолання стресу. Психогігієна.

Як зберегти метальне здоров'я. Профілактика професійного вигорання. Канали підтримки. Модель BASICPh.

Попередження професійного вигорання і профдеформації. Ознаки, причини і симптоми. Способи самодопомоги.

Психологічна підтримка працівників організації. Робота з метафоричними картами.

Профілактика вигорання.  Методи групової самодопомоги. Інтервізії, супервізії, балінтовські групи.

Консультування щодо проблем, з якими стикаються ВПО в громадах і способи реагування. Стрес у повсякденному житті. Способи саморегуляції.

Фахівці зазначають – для ефективної роботи у громадському секторі важливо звертати увагу на добробут і благополуччя усіх категорій суспільства, потрібно пам’ятати про ментальне здоров'я та його збереження, у тому числі і для громадських активістів.  Тому, під час роботи звернули увагу і на пошук внутрішніх ресурсів і їх використання, пропрацювали також різні методи що спрямовані на профілактику вигоряння, зокрема, Модель Шапіро - 4 стихії.

Довідково: 

Тренінг організовує Благодійна організація «Позитивні жінки м.Рівне»  у межах суб-гранту проєкту «Створення рецепції евакуації з багатофункціональними сервісами» реалізує БО «Мережа 100 відсотків життя» у партнерстві з Рівненською обласною державною адміністрацією та Кластером з питань управління та координації місцями компактного проживання внутрішньо переміщених осіб (СССМ Кластер),  за фінансової підтримки Гуманітарного фонду для України / UHF. 


Даний проєкт можливий завдяки стратегічному партнерству БО «Мережа 100 відсотків життя Рівне», ГО «Агенції сталого розвитку міста», ГО «ЦЕНТРУ ІНТЕГРАЦІЇ», РОО ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА» та ГУ Національної соціальної сервісної служби в Рівненській області.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Головна

Громади продовжують м'яку інтеграцію ВПО через занурення в історичне минуле Рівненської області

Співпраця Ради з питань ВПО при Рівненській ОВА, Ради з питань ВПО при Березнівській міській раді та БО «БФ «Рокада» сприяла проведенню екск...

Популярні публікації